Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Με εντολή Τσίπρα κλείνει η Βουλή και ξεκινούν τα θερινά τμήματα με "επιλεγμένους" βουλευτές για να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι

Μαντάς: Να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ζωής

- Πως αναμένεται να απαντήσει η Αριστερή Πλατφόρμα στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα
- Η Βουλή αναμένεται να κλείσει αύριο - Πιο μικρής διάρκειας τα θερινά τμήματα
- Συσκέψεις επι συσκέψεων από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να αρχίσουν να λειτουργούν τα θερινά τμήματα. Σε αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Παράλληλα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων. Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους, αποφεύγοντας έτσι τους σκοπέλους της ψήφου εμπιστοσύνης και των εκλογών.
Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απομακρύνει τη ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο

Μαντάς: Να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Ζωής

Να σταματήσουν οι επιθέσεις μερίδας των Μέσων Ενημέρωσης στην πρόεδρο της Βουλης Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά με γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική απαίτηση να σταματήσει αυτή η πρακτική ΤΩΡΑ» αναφέρει ο κ. Μαντάς, σε δήλωσή του με αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μερίδας ΜΜΕ στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και κάνει λόγο για ανθρωποφαγία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική για διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ή χειρισμούς αναφορικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ορισμένων ΜΜΕ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για την προσωπική και οικογενειακή της πορεία, που ξεπερνούν κάθε όριο». «Αυτή η ανθρωποφαγία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική για διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ή χειρισμούς αναφορικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου» προσθέτει για να καταλήξει ότι «αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική απαίτηση να σταματήσει αυτή η πρακτική ΤΩΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom