Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup:Ολα δείχνουν συμφωνία για 4μηνη παράταση

- Αθήνα: Υπάρχει κείμενο συμφωνίας 
- Βερολίνο: Θέλουμε λίστα μεταρρυθμίσεων

Με δύο και πλέον ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8:00 απόψε το Eurogroup,αφού προηγουμένως υπήρξαν αλλεπάλληλες ξεχωριστές συναντήσεις ανάμεσα σε Ντάισελμπλουμ,Λαγκάρντ με Βαρουφάκη και Σόιμπλε.

Τελικά όλα δείχνουν συμφωνία,αφού η Ελληνική πλευρά έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί της....

Το κείμενο της συμφωνίας για 4μηνη παράταση,το οποίο θα είναι μικρό και περιεκτικό,το ετοίμασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και βρίσκεται ήδη στα χέρια των υπουργών Οικονομικών όλων των χωρών. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για τον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών.

Μία πηγή της ΕΚΤ τόνισε πως υπάρχει κείμενο στα χέρια του Ντάισελμπλουμ και έχει την υπογραφή πολύ σπουδαίων προσώπων!

Τι περιλαμβάνει το δισέλιδο κείμενο


Στην συμφωνία προβλέπεται τετράμηνη και όχι εξάμηνη παράταση (όπως αξίωνε αρχικά η ελληνική πλευρά), ενώ εκτός από την τετράμηνη παράταση πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στην συμφωνία μέτρα λιτότητας.
Κύκλοι του Μαξίμου: «Ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

«Μοιάζει να υπάρχει μια συμφωνία», είπε η μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις. «Οι όροι βρίσκονται στην πορεία να καθοριστούν», πάντως «πρέπει να αναμείνουμε να επισημοποιηθεί (η συμφωνία) καθώς οι αντιπροσωπείες μπορεί να εγείρουν κι άλλες ενστάσεις», πρόσθεσε η πηγή αυτή. 

Η συμφωνία «παρουσιάζεται στους υπουργούς», κατά την ίδια πηγή, ενώ μία δεύτερη πηγή τόνισε πως «υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία».

- Η Γερμανία απαιτούσε «σημαντικές βελτιώσεις» σε ό, τι αφορά τις δεσμεύσεις της Αθήνας για τις μεταρρυθμίσεις

- Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως θα υπάρχει αναφορά στο "πάγωμα" των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ώρα που πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πως "το αίτημα Βαρουφάκη δεν άλλαξε ούτε λέξη"

- Ακόμη, δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5%, ενώ η συμφωνία προβλέπει και... "μη αξιολόγηση"

- Ισπανοί και Πορτογάλοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την συμφωνία, ωστόσο οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο για το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom