Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΤΩΡΑ:Χιονίζει σε Ηπειρο,Μακεδονία,Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα - Πολλά τα προβλήματα,διπλώνουν νταλίκες στην Εγνατία


Η χιονόπτωση συνεχίζεται από τα ξημερώματα σε ολόκληρη την Ήπειρο,τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία,καθώς και σε πολλές πόλεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.Συνέπεια αυτού υπάρχουν πολλά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται μετ' εμποδίων, καθώς συνεχώς διπλώνουν νταλίκες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά αυτοκίνητα.Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Χιονίζει μέσα στην πόλη των Τρικάλων
Η χιονόπτωση στα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα.
Σύμφωνα με το trikalaola.gr, ήδη χιονίζει και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα.


Σφοδρή χιονόπτωση στα Γιάννενα
Σφοδρή χιονόπτωση στα Γιάννενα - ΤΩΡΑ
Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων.
Χιόνι πέφτει μέχρι και στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και σε λίγα λεπτά αν οι νυφάδες του χιονιού πέφτουν με μεγάλη ένταση, αναμένεται να το «στρώσει» ακόμα και στο κέντρο της Ηπειρωτικής Πρωτεύουσας.
Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Χιονίζει στη Μακεδονία & στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν, αυτή την ώρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας επιδοθεί σε έναν ξέφρενο "χορό", που δημιουργεί μια ξεχωριστή εικόνα για τους κατοίκους της πόλης, ενώ το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η χιονόπτωση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Αυτή τη στιγμή, το κρύο είναι τσουχτερό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου σε Φλώρινα και Κοζάνη, -3 σε Καστοριά, μηδέν σε Σέρρες και Νευροκόπι Δράμας.

Εξαιτίας, ωστόσο, του καιρού έχουν διαπιστωθεί και αρκετά προβλήματα. Στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), ενώ από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, στο σημείο της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού.

Ξεπέρασε τα 40 εκατοστά το χιόνι στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας
Ξεπέρασε τα 40 εκατοστά το χιόνι στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Τα "καλά" τους έχουν... φορέσει τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας του φρέσκου χιονιού που πέφτει στις πλαγιές. Από το πρωί, χιονίζει στα χιονοδρομικά Πισοδερίου Φλώρινας, Καϊμακτσαλάν Πέλλας, Τρία-Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Βασιλίτσας Γρεβενών και Περτουλίου Τρικάλων.

Ήδη, από τις χθεσινοβραδινές χιονοπτώσεις έχουν προστεθεί 40 εκατοστά φρέσκο χιόνι στο Πισοδέρι, 25 εκατοστά στα Τρία-Πέντε Πηγάδια, γύρω στα 20 εκατοστά στη Βασιλίτσα και το Ελατοχώρι Πιερίας και 10 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

Η θερμοκρασία, το πρωί, στο Καϊμακτσαλάν "έπεσε" στους -14 βαθμούς Κελσίου, ενώ -9 είναι στο Σέλι. Συνολικά, σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα 11 χιονοδρομικά με 43 αναβατήρες, συνολικού μήκους 25.472 μέτρων.

Οι νέες χιονοπτώσεις θα διατηρήσουν τα βουνά σε άριστη κατάσταση, καλώντας τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να απολαύσουν τις καταβάσεις με σκι και σνόουμπορντ. Ωστόσο, για τη μετάβασή τους στα χιονοδρομικά κέντρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χιονίζει γύρω από τη Λαμία
Χιονίζει γύρω από τη Λαμία - ΤΩΡΑ
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας. Αυτήν την ώρα γύρω από τη Λαμία έχουμε ελαφρά χιονόπτωση, ενώ αργότερα αναμένεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού χιονίζει στο δρόμο προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι. Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται αλυσίδες, αλλά μπορεί να τις χρειαστούν ανά πάσα στιγμή.

Οι αλατιέρες έχουν ήδη πιάσει δουλειά, ενώ στο πόδι είναι και η τροχαία για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών.

Μέσα στη Λαμία καθώς και στις παράκτιες περιοχές του Μαλιακού θα ξεκινήσει να χιονίζει από το μεσημέρι και μετά.

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο θα συνεχίσει να χιονίζει στη νότια Φθιώτιδα μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Από το μεσημέρι της Τρίτης τα χιόνια θα σταματήσουν παντού στη Φθιώτιδα και θα περιοριστούν στην Εύβοια, Βοιωτία και Αττική.

Ωστόσο, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται ολικός παγετός με τη θερμοκρασία να είναι αρνητική καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom