Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιάννης Βουλδής


Απεβίωσε σήμερα ο δημοσιογράφος, αντιστασιακός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Γιάννης Απ. Βουλδής.

Ο Γιάννης Απ. Βουλδής ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» των Αθηνών , αλλά τα περισσότερα χρόνια εργάστηκε στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», ως συντάκτης, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος, χρονογράφος και διευθυντής σύνταξης.

Ακόμη, υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Πάτρας «Η Γνώμη». Επίσης συνεργάστηκε με πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και υπήρξε για χρόνια ανταποκριτής των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», καθώς και συνεργάτης του περιοδικού «Ταχυδρόμος». Ακόμη συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Αθηναϊκή» «Ανεξάρτητος Τύπος», «Βραδυνή» και Ελευθεροτυπία».

Ο Γιάννης Απ. Βουλδής είχε υπογράψει μεγάλο αριθμό χρονογραφημάτων με το δημοσιογραφικό ψευδώνυμο «Ταπεινός», «Το βελόνι», «Ο Περαστικός», «Ο Αθέατος» και «Ο Φακός», ενώ για πολλά χρόνια είχε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» την στήλη με τον τίτλο «Από τον κύκλο της ζωής».

Ο Γιάννης Απ. Βουλδής είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ειδικότερα, είχε εκλεγεί επί μία εξαετία πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, καθώς και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΣΗΕΠΗΝ. Ακόμη ήταν ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και υπήρξε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο Γιάννης Απ. Βουλδής είχε αναπτύξει πλούσια αντιστασιακή δράση μέσα από τις τάξεις της ΕΠΟΝ και μετέπειτα υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944.

Μάλιστα το 2006 είχε τιμηθεί από το Ίδρυμα Προαγωγής δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση» τόσο για την προσφορά του στην δημοσιογραφία, όσο και την αντιστασιακή του δράση. Επίσης, είχε τιμηθεί με το παράσημο του Αγίου Ανδρέα, καθώς και με τιμητικό δίπλωμα και παράσημο από τον Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944.

Ο Γιάννης Απ. Βουλδής είχε εκδώσει δύο βιβλία με τους τίτλους «Κοινωνικές Παρυφές» και «Περιδιαβάζοντας».

Ο Γιάννης Απ. Βουλδής είχε αποκτήσει δύο παιδιά τον Απόστολο Βουλδή, ο οποίος συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του στην δημοσιογραφία και την Χρύσα Βουλδή δικηγόρο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom