Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ !

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας , προέβη σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία!

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αντί να «ξεσκονίσει» τις διασυνδέσεις της φερόμενης από τις δικαστικές Αρχές ως εγκληματικής οργάνωσης του Θεόδωρου Καράμπελα στην Ηλεία και την διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που λάμβανε με απ' ευθείας αναθέσεις από τους ΟΤΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, ζητά από τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την υπόθεση και απειλούνται από την εγκληματική ομάδα, να αποκαλύψουν τις πηγές τους!

Σοβαρά ερωτηματικά ως προς την αποστολή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ , προκαλεί η σημερινή επίσκεψη κλιμακίου στην Ηλεία με σκοπό τον έλεγχο ! του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου, προκειμένου να εντοπιστούν οι πηγές των ρεπορτάζ του για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στο νομό.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να αποκαλύψει τις πηγές των ρεπορτάζ του για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας , που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του www.apokalypseis.com .

Κι αυτό μετά από σχετική εντολή του εισαγγελέα Εφετών που προϊσταται της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην Αθήνα . Είχε προηγηθεί γραπτή καταγγελία του προφυλακισμένου εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρου Καράμπελα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ περί διαρροής στοιχείων της δικογραφίας που τον αφορά.

Αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του

Ο Μάκης Νοδάρος επικαλέστηκε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ στην οποία είναι μέλος και αρνήθηκε στους αστυνομικούς με κατηγορηματικό τρόπο να αποκαλύψει τις πηγές της δημοσιογραφικής του έρευνας.

Σημείωσε επίσης ότι το θέμα ανέδειξε και χειρίζεται με ρεπορτάζ το περιοδικό HOT DOC,η δημοσιογραφική ομάδα του Κώστα Βαξεβάνη η οποία και δημοσίευσε πρώτη στην ιστοσελίδα http://www.koutipandoras.gr/ τις άμεσες απειλές της εγκληματικής ομάδας κατά της ζωής των δημοσιογράφων Μάκη Νοδάρου και Κώστα Βαξεβάνη, όπως αυτές καταγράφονται στις νόμιμες επισυνδέσεις των τηλεφωνικών κλήσεων των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ , προκαλεί ερωτηματικά και οργή σε δημοσιογραφικούς κύκλους καθώς αναζητούνται εξηγήσεις για τις πηγές δημοσιογράφων που απειλούνται από μια εγκληματική οργάνωση και δεν επιρρίπτονται ευθύνες στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και δεν ενημέρωσαν όπως όφειλαν τους δύο δημοσιογράφους που κινδύνευαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

από ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom