Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Λευκωσία: Συνελήφθησαν ύποπτοι για σχέσεις με τζιχαντιστές στη Συρία

Η ΚΥΠ και η Κυπριακή Αστυνομία οδηγήθηκαν στα ίχνη κάποιων αλλοδαπών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τζιχαντιστές στη Συρία

Από φωτογραφίες στο Facebook(!) που εμφανίζονται όπλα και εκρηκτικά, η ΚΥΠ και η Κυπριακή Αστυνομία οδηγήθηκαν στα ίχνη κάποιων αλλοδαπών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τζιχαντιστές στη Συρία.

Πραγματοποιήθηκε έφοδος από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στη Λευκωσία και συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία ανακρίνονται. Οι αλλοδαποί είχαν στη κατοχή τους πλαστά διαβατήρια, ενώ ο ένας είναι παντρεμένος με Ελληνοκύπρια.

Σε φωτογραφία στο λογαριασμό του ενός υπόπτου απεικονιζόταν τρεις κουκουλοφόροι να κρατούν οπλισμό και να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν φορτωμένο με συριακά χαρτονομίσματα. Επίσης, φαινόταν ο αλλοδαπός να κρατάει πιστόλι.

Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, ο άλλος ύποπτος είχε στην κατοχή του ομοίωμα πιστολιού. Από τις έρευνες βρέθηκαν πλαστά έγγραφα και 7.500 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δικαστήριο ειπώθηκε για τον δεύτερο ύποπτο ότι εξετάζεται η συμμετοχή του σε διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών και θα ζητηθούν περισσότερες πληροφορίες εάν καταζητείται από τις Αρχές άλλων χωρών για εμπόριο ναρκωτικών.

Αναφερόμενος για τον ίδιο ύποπτο, ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε ότι παρουσιαζόταν πολλές φορές ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ή και ως αστυνομικός της Interpol.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία κάλεσε για ανάκριση έξι πρόσωπα στη Λευκωσία, μεταξύ των οποίων οι δύο συλληφθέντες και άλλα 12 στη Λεμεσό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom