Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη-φωτιά του Γιώργου Κουρή στη Bild :«Εσείς οι Γερμανοί μας γαμήσατε - Αφήστε μας ήσυχους να ζήσουμε»


Γεννημένος αγωνιστής ο Γιώργος Κουρής σε ολόκληρη τη διάρκεια της διαδρομής του τολμάει να προκαλεί συγκρούσεις, ρήξεις, ανατροπές και κυρίως προκαλεί εξελίξεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Σε καμία περίοδο της μακρόχρονης πορείας του στον εκδοτικό χώρο δεν λειτούργησε με ιδιοτελή κίνητρα.

Αντίθετα αδιαφορούσε και έθετε σε κίνδυνο τα οικονομικά του συμφέροντα, αγνοώντας τις συνέπειες που είχαν οι συγκρούσεις που προκαλούσε με τα διεφθαρμένα συστήματα εξουσίας στις εκδοτικές του επιχειρήσεις.

Όπως συνηθίζουν να λένε στη δημοσιογραφική πιάτσα, ο Γιώργος Κουρής βρίσκεται μονίμως μπροστά από τα γεγονότα και πάρα πολλές φορές δημιουργεί ο ίδιος τα γεγονότα. Δεν καταγράφει απλώς καταστάσεις, αλλά δημιουργεί εξελίξεις παρεμβαίνοντας πολλές φορές εκρηκτικά όπως συνέβη και με τον πόλεμο που άνοιξε με τα κόμματα και τους μηχανισμούς που υποστήριζαν το μνημόνιο.

Τελικά όπως πάντα για μια ακόμα φορά δικαιώθηκε με την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκε από τον Γιώργο Κουρή και τις πρωτοβουλίες που πήρε για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό υπόβαθρο προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή αντιμνημονιακή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Πιστός στο δόγμα της διαρκούς επίθεσης ο Γιώργος Κουρής μετέφερε τα τελευταία χρόνια τον πόλεμο στην έδρα του εχθρού. Με συνεντεύξεις – φωτιά, σε εφημερίδες και περιοδικά που διαβάζονται από δεκάδες εκατομμύρια κόσμου στην Ευρώπη, χτύπησε τους Γερμανούς εκεί που πονούν.

Είπε τις καυτές αλήθειες στη γερμανική κοινή γνώμη την οποία δεν φρόντισε ποτέ κανείς από τους πολιτικούς και τους άλλους παρατρεχάμενους ξένους να ενημερώσει για τα δίκαια του ελληνικού λαού. Η μεγάλη ανατροπή έγινε με τη συνέντευξη του Γιώργου Κουρή στο FOCUS, που διαβάστηκε από δεκάδες εκατομμύρια κόσμου στην Ευρώπη.

Τώρα έρχεται η σειρά της BILD της μεγαλύτερης γερμανικής εφημερίδας με τέσσερα εκατομμύρια αναγνώστες και πάρα πολλά εκατομμύρια αναγνωστών επίσης της ηλεκτρονικής της έκδοσης, η οποία προς τιμήν της, τόλμησε και δημοσίευσε την επίμαχη συνέντευξη του Γιώργου Κουρή, χωρίς την παραμικρή λογοκρισία.

Η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα BILD δεν λογόκρινε ούτε τον τολμηρό τίτλο, «Εσείς οι Γερμανοί μας γαμήσατε», που προέρχεται από ένα ξέσπασμα δικαιολογημένης οργής του Γιώργου Κουρή για όσα δεινά έχει επιφέρει στη χώρα μας, η σκληρή κατοχική πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Γιώργος Κουρής, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους απλούς Γερμανούς πολίτες, τους οποίους αγαπάμε και σεβόμαστε.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κουρής είναι ο μοναδικός εκδότης που κινεί το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου. Προφανώς γιατί είναι ο μόνος που τολμάει να συγκρούεται με πανίσχυρα συμφέροντα και να δρομολογεί εξελίξεις, αδιαφορώντας για τις απειλές ακόμα και τις φυλακίσεις που έγιναν με εντολή του σκληρού πυρήνα της τρόικας.

Τι έγραψε η BILD

To μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης έχει ως εξής:
Εσείς οι Γερμανοί μας έχετε γαμήσει!!!
Ο Έλληνας βαρόνος των media Γιώργος Κουρής επιτίθεται δια της εφημερίδας του «kontranews» όσο κανένας άλλος εναντίον των Γερμανών, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Δημοσίευσε μάλιστα σε πρωτοσέλιδο ένα γράμμα προς την Καγκελάριο, στο οποίο ζητούσε την επιστροφή του γερμανικού χρέους από τον πόλεμο.Η BILD τον συνάντησε για τη συνέντευξη στο γραφείο του κάτω από την Ακρόπολη.

BILD: Κύριε Κουρή, καλλιεργείτε στα μέσα σας ένα εχθρικό κλίμα κατά της Γερμανίας. Γιατί μας μισείτε τόσο;

Γ. Κουρής: Κάνετε λάθος, αγαπούσαμε εσάς τους Γερμανούς, γιατί έχετε εργαστεί τόσο σκληρά. Αλλά τα τελευταία χρόνια, μας έχετε γαμήσει. Κυριολεκτικά! Δεν είσαστε οι μόνοι που εργάζονται σκληρά. Κι εμείς εργαζόμαστε σκληρά, ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι εσείς. Πιστεύετε ότι είμαστε τεμπέληδες! Λάθος! Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι δεν έχετε ποτέ εργαστεί σκληρά 16 ώρες την ημέρα. Είσαστε μεγαλύτεροι τεμπέληδες από εμάς. Ήμασταν μετανάστες στη χώρα σας, έχουμε καθαρίσει τις τουαλέτες σας, έχουμε εξαφανίσει τα σκατά σας. Μπορεί να μας πληρώνατε γι΄ αυτό, αλλά ποτέ δεν κατανοήσατε τη σημασία της λέξης μετανάστης! Δεν είμαστε τεμπέληδες!

BILD: Τον προηγούμενο χρόνο είχατε φυλακιστεί επειδή δεν είχατε πληρώσει τους φόρους σας, το ίδιο και ο γιός σας.

Γ. Κουρής: Έχω πληρώσει όλους μου τους φόρους! Έχω πληρώσει περισσότερο από ότι όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι της BILD – μπορώ να σας το αποδείξω. Με συνέλαβαν επειδή το ζήτησαν οι Γερμανοί.

BILD: Πώς το είπατε; Και γι΄ αυτό εμείς φταίμε;

Γ. Κουρής: Ναι! Η Τρόικα και οι Γερμανοί! Έχω πληρώσει τους φόρους μου! Δεν έχω αποκρύψει ούτε ένα ευρώ όπως κάνουν οι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες. Έδινα δουλειά σε 4000 ανθρώπους. Αυτό είναι εντελώς άδικο!

BILD: Για εσάς φταίνε πάντα οι Γερμανοί;

Γ. Κουρής: Έχω γίνει πραγματικά σκληρός και γι΄ αυτό φταίνε οι Γερμανοί. Όταν ήμουν μικρός κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι Ναζί εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια μου 750 Ιταλούς στο χωριό μου, τα Τροϊανάτα. Σίγουρα πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω μας και να δουλέψουμε σκληρά. Όμως με το δάνειο που δώσατε εσείς οι Γερμανοί στην Ελλάδα διαπράξατε ένα μεγάλο έγκλημα.

BILD: Πώς το είπατε; Το κατάλαβα σωστά; Η βοήθεια που σας προσφέραμε ήταν έγκλημα;

Γ. Κουρής: Ήταν έγκλημα να μας δώσετε αυτά τα δάνεια. Και δεν χρειαζόμαστε ούτε και θέλουμε άλλα χρήματα από εσάς. Αυτής της μορφής τα δάνεια έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Αν η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι δεν μας έδιναν αυτά τα χρήματα, ίσως γινόμασταν και πάλι μετανάστες σε εσάς, αντί για εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Μπορεί να ήταν και καλύτερα, γιατί οι μετανάστες στέλνουν χρήματα στην πατρίδα και θα πλήρωναν φόρους στην Γερμανία. Όλα τα χρήματα από τα δάνεια, δεν έφτασαν ποτέ στον ελληνικό λαό, ούτε χρησιμοποιήθηκαν γι αυτόν. Δόθηκαν στους Έλληνες πολιτικούς για να αγοράσουν ψήφους -. Και για να αγοράσουν ακριβά όπλα από την Γερμανία και να εισπράττουν παράνομες προμήθειες.

BILD: Εξακολουθείτε να επιθυμείτε έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή στη Δραχμή;

Γ. Κουρής: Με τη δραχμή ήταν καλύτερα, όχι μόνο για την Ελλάδα. Με τη Δραχμή δεν θα χρειαζόμασταν πια χρήματα από εσάς. Παίξατε για καιρό με τη χώρα μας μέσα από τα δάνεια και το δανεισμό. Έχετε κερδίσει πολλά, αρκετά πια. Εγώ τα γράφω αυτά εδώ και χρόνια. Πλέον θα ήμουν σύμφωνος να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, χωρίς όμως επιπλέον χρήματα από τους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς.

BILD: Τελευταία ερώτηση: Είναι η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο προς την κόλαση ή τον παράδεισο;

Γ. Κουρής: Σκάλα προς τον παράδεισο (Stairway to Heaven). Στα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα είσαστε υπερήφανοι για τον Τσίπρα. Γιατί; Επειδή δεν θα είναι μόνο ένας ηγέτης για τους Έλληνες, αλλά ένας Ευρωπαίος πολιτικός. Είναι ταλαντούχος και είναι ο μόνος που υποστηρίζει την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα. Αυτός είναι ο μόνος στην Ευρωζώνη που μπορεί να αποτρέψει τον μέχρι θανάτου αλληλοσπαραγμό. Έτσι γίνεται ένας εγγυητής της ειρήνης για την Ευρώπη, επειδή αποτρέπει την αλληλοεξόντωση των χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom