Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Νέο θρίλερ στην εκλογή ΠτΔ μετά τη βόμβα Δήμα: «Δεν θέλω να βγω Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής»!


- Παρέμβαση του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Δήμα με αφορμή τα σενάρια που διακινούνται
- Βενιζέλος: «Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας»
- Ντόρα Μπακογιάννη: «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο»
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα ψηφίσω Σταύρο Δήμα εαν τον ψηφίσουν οι Χρυσαυγίτες»

Την παρέμβαση ακόμα και του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Δήμα προκάλεσε το σενάριο που διακινείται σύμφωνα με τα οποίο οι χρυσαυγίτες κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης θα απέχουν από την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων, θα μπουν στην αίθουσα κατά τη δεύτερη ανάγνωση και την εκφώνηση των ονομάτων των απόντων έτσι ώστε καθώς θα έχει διαμορφωθεί το αποτέλεσμα βάσει των ψήφων των υπολοίπων να στρέψουν πάνω τους τα φώτα όλου του πλανήτη.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα συμβεί στην περίπτωση που κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων, όταν εκφωνούνται τα ονόματα των βουλευτών επικρατείας ο Χ. Παππάς ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.

Ο Χ. Παππάς ψηφίζει νωρίτερα από τον κ. Λυκούδη και πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα Δήμα, εάν ψηφίσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής υπέρ του Σ. Δήμα ίσως προκαλέσει την αντίδραση των κεντροαριστερών βουλευτών και να τους οδηγήσει σε αποχή ή στην καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑ
"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

O κορίνθιος πολιτικός με τη δήλωση του αυτή αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο της παραίτησης του στην περίπτωση που το κομμα του Ν. Μιχαλολιακου ψηφίσει την υποψηφιότητα και εκλέγει με ψήφους της Χ.Α.

Οι πληροφοριες του Νewsit αναφέρουν οτι η εξέλιξη αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Σταύρου Δήμα.

Βενιζέλος: Απλή και αυτονόητη η δήλωση Δήμα
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν μπορεί να το επιτρέψει
Μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη ως η πρώτη βουλευτής το όνομα της οποίας ακούγεται σε κάθε ψηφοφορία να μην μπορεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει την ψήφο της για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα αλλά διεμήνυσε πως αν μπορούσε, θα έλεγε... "παρών"

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν "παρών" στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου είπε η κα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Η κ. Μπακογιάννη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρά τους ισχυρισμούς του, στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση» και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ψηφίσω παρών
'Θα ψηφίσω "παρών" στην τρίτη ψηφοφορία τόσο εγώ όσο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ εαν ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα οι βουλευτές τη Χρυσής Αυγής'' δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ" τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.

Μάλιστα προειδοποίησε πως εαν οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν Σταύρο Δήμα τότε θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν "παρών".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom