Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ: SOS από πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες δυτικά της Κέρκυρας - Πληροφορίες για ένοπλους πάνω στο πλοίο

Πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών 
Το "Blue Sky" με σημαία Μολδαβίας, είναι το πλοίο που εξέπεμψε SOS στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα Φορτηγό - οχηματαγωγό πλοίο το οποίο είχε προορισμό τη Ριέκα της Κροατίας.

Δεν το χωράει χωράει ο νους. Η είδηση ήρθε μερικά λεπτά μετά τη μία. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πλοίο στα δυτικά της Κέρκυρας που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Η ενημέρωση έγινε από τις ιταλικές αρχές και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πλοίο φαίνεται πως είναι επιβατηγό καθώς η πρώτη ενημέρωση μιλάει για εκατοντάδες επιβάτες σε αυτό.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι το πλοίο έχει 700 επιβάτες. Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για ανθρώπους πάνω στο πλοίο που κρατούν όπλα.

Ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες ή για πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε κάποιου είδους πειρατεία.

Αυτή την ώρα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση αρωγής βοήθειας από παραπλέοντα σκάφη.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται κοντά λόγω του Norman Atlantic και είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS

Ακούστε το ηχητικό


"Κομάντο" του Λιμενικού μεταβαίνουν στην περιοχή των Οθωνών

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχώρησαν, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου.

Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: