Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Στους 10 έφτασαν οι νεκροί του Norman Atlantic,δεκάδες οι αγνοούμενοι

Τρομακτικές παλινωδίες από τους Ιταλούς για τον αριθμό των επιβατών

Δραματικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην τραγωδία του Norman Atlantic. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους δέκα σύμφωνα με την La Reppublica, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετοί αγνοούμενοι. 
Στην τελευταία του ανακοίνωση το Λιμενικό αναφέρει ότι έχει ταυτοποιηθεί η σορός μόνο ενός νεκρού.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ


Πρόκειται για τον Έλληνα Γιώργο Δούλη, για τον οποίο μέλη του συγγενικού του περιβάλλοντος καταγγέλλουν στο enikos.gr ότι τα παιδιά του που βρίσκονται στο Μπρίντεζι δεν τον έχουν αναγνωρίσει. Οι ιταλικές αρχές τους έδειξαν τρεις σορούς, όμως, καμία δεν ήταν του πατέρα τους.

Επίσης αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των επιβατών που βρίσκονταν στο μοιραίο πλοίο, με συνέπεια αυτό να έχει άμεση επίδραση και στον αριθμό των αγνοουμένων.

"Ακόμα περιμένω παρά την επικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές να μας στείλουν τη λίστα των ονομάτων των διασωθέντων" ανέφερε μεταξύ άλλων στο MEGA ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί όσον αφορά τον αριθμό των διασωθέντων και των αγνοουμένων.Συγκεκριμένα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επικαλούμενο νωρίτερα το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης rcc που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα από το Norman Atlantic. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Από την πλευρά τους οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν. Στον κατάλογο των επιβαινόντων σύμφωνα με την ιταλική πλευρά περιλαμβάνονται 458 ονόματα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για το λόγο αυτό εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδεσε το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρει 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα αποβιβάστηκαν 46 επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προορισμό την Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.

Οι διασωθέντες θα μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου θα εξεταστούν από επιτροπή υγειονομικού, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να μεταφερθεί κάποιος σε νοσοκομείο, σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, βελτιώνεται η υγεία των τριών διασωθέντων που μεταφέρθηκαν το πρωί με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο για προληπτικούς λόγους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών
«Είχα δύο επιλογές. Ή να καώ ή να πνιγώ». Η συγκλονιστική περιγραφή του οδηγού που σώθηκε από την κόλαση της φωτιάς στο Norman Atlantic, αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας.
«Έβρεχε φωτιά, λάβα», λέει ο οδηγός και συμπληρώνει: «Αναγκάστηκα να βουτήξω στη θάλασσα. Είπα καλύτερα να πνιγώ, παρά να καώ».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Ο αδελφός του Γιώργου Δούλη: Ήταν ένας αγωνιστής
«Ήταν ένας αγωνιστής της ζωής», δήλωσε ο αδελφός του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο γκαράζ του πλοίουNorman Altantic ενώ πρόσθεσε ότι πέθανε στα χέρια της γυναίκας του.
Ο αδελφός του θύματος της ναυτικής τραγωδίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ,  αναφερόμενος στον Γιώργο Δούλη, τόνισε ότι το 1994 κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ, 60 εκατομμύρια δραχμές και βοήθησε πολύ κόσμο.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια: