Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα αύριο η δημάρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη - Πάνδημο μέτωπο συμπαράστασης


Απολογείται την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου ενώπιον του εισαγγελέα η δημάρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και η προϊσταμενη των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου. 

Κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και απείθεια κατ”
εξακολούθησιν, λόγω της άρνησής τους να δώσουν στοιχεία στους επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλευρό της Δημάρχου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Δήμο, το δημοτικό συμβούλιο η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δημοκρατικοί πολίτες που πρόσφατα εξέλεξαν τη νέα δημοτική αρχή.

Ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός με απόφαση των εργαζομένων την Δευτέρα καθώς το σωματείο καλεί σε στάση εργασίας από τις 10πμ έως τη 1μμ και σε συγκέντρωση στις 10:30 πμ στα δικαστήρια (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).

Μέτωπο συμπαράστασης στη Δήμαρχο Ζωγράφου

Αντιδράσεις για την ποινική δίωξη κατά της Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη “διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις” του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο του Δημαρχείου την ημέρα της απολογίας της Δημάρχου στην ανακρίτρια. Κινητοποιήσεις και από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου.

Διευρύνεται καθημερινά το μέτωπο συμπαράστασης στη Δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, που διώκεται τώρα και ποινικά, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ” εξακολούθηση και της απείθειας κατ” εξακολούθηση.

Η δίωξη ασκήθηκε επειδή η Δήμαρχος εφάρμοσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για δήθεν νέα “αξιολόγηση” υπαλλήλων του Δήμου, που οι συμβάσεις τους έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με τον Νόμο Παυλόπουλου.

Είναι προφανές – όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η Δήμαρχος – ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων είναι προσχηματικός και αποσκοπεί στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μαζί με τη Δήμαρχο διώκεται ποινικά και η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, παρότι δεν προέκυψε εις βάρος της κανένα στοιχείο. Ποινικές διώξεις με τις ίδιες κατηγορίες έχουν ασκηθεί επίσης εναντίον των Δημάρχων Πάτρας, Λάρισας, Νίκαιας – Ρέντη και Χαλανδρίου, καθώς και εναντίον των Διευθυντών Διοικητικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων Δήμων.

Νέα ομόφωνη απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην τελευταία συνεδρίασή του (4/12/2014) το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα στο πλευρό της Δημάρχου και αποφάσισε να μείνει κλειστό το Δημαρχείο την ημέρα της απολογίας της κας Καφατσάκη στην ανακρίτρια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων δήλωσαν διαθεσιμότητα να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης της Δημάρχου. Τόνισαν επίσης ότι οι συγκεκριμένες ποινικές διώξεις έχουν πολιτική χροιά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικό τρόπο και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου

Σε κινητοποιήσεις προχωρά και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και με οποιοδήποτε τρόπο την έξοδο εγγράφων – στοιχείων από το Δήμο με αφορμή τον προσχηματικό έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, που σκοπό έχει να οδηγήσει στην ανεργία εργαζομένους και στην αποδυνάμωση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι προειδοποιούν: “Δεν θα ανεχθούμε κανένα μέτρο, που στοχεύει στην τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό. ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των απόψεων και των αγώνων εργαζομένων και αιρετών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους δημότες Ζωγράφου σε ενιαίο μέτωπο κατά της απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλη, για την άσκηση των ποινικών διώξεων και ζήτησε την παρέμβαση της ΚΕΔΕ, ώστε να σταματήσουν οι εκβιαστικές μεθοδεύσεις κατά των Δημάρχων, που επιτελούν το κοινωνικό τους έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom