Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Είχαν επισημανθεί προβλήματα του «Νorman Αtlantic» από την Επιθεώρηση πλοίων - Τι απαντά εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ


Προβλήματα είχαν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας στο πλοίο «Νorman Αtlantic» και τα οποία είχαν επισημανθεί κατά την επιθεώρηση που έγινε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου το πλοίο πέρασε επιθεώρηση
(Port State Control) στην Πάτρα και κατεγράφησαν παρατηρήσεις σχετικά με τη στεγανότητα, τα σωστικά μέσα, τα φώτα ασφαλείας και -το σημαντικότερο- πως δεν υπήρχε σαφές πλάνο διαχείρισης διάσωσης.

Βάσει νόμου, δόθηκε προθεσμία προσαρμογής 15 ημερών, προκειμένου να τακτοποιηθούν τα συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο φαίνεται πως είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν έκαναν καμία εργασία.

Τι απαντά εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας του «Norman Atlantic» ΑΝΕΚ ενημέρωσε ότι η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος.

Είπε ακόμη ότι η μετεπιβίβαση των επιβατών του πλοίου συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς, λόγω και της συμμετοχής των ελληνικών ελικοπτέρων «Super Puma» που έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τέσσερα άτομα το καθένα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί προβλήματος και παρατηρήσεων εγγράφου από το λιμεναρχείο Πάτρας στο συγκεκριμένο πλοίο, ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ ανέφερε ότι το «Νorman Αtlantic» είχε όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στα συστήματα ασφαλείας και συναγερμού του πλοίου.
http://www.zougla.gr/
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: