Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Δεν σέβονται επιζώντες και συγγενείς – Απίστευτο μπάχαλο με τους διασωθέντες και τους αγνοούμενους του Norman Atlantic – Έφτασαν τους 8 οι νεκροί!


- Έχουν χάσει τον μπούσουλα οι Ιταλοί με τους διασωθέντες και τους επιβάτες του Norman Atlantic
- Τώρα υποστηρίζουν ότι στο πλοίο βρίσκονταν 458 και έχουν διασωθεί 427
- Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι έχουν διασωθεί 432 και αγνοούνται 38 άνθρωποι
- Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας έχουν φτάσει τους οκτώ
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Από τη σιγουριά της θαλπωρής των γραφείων τους, από τη σιγουριά πως ο κίνδυνος και η τραγωδία δεν του αγγίζουν, οι Ιταλοί αξιωματούχοι που έχουν το γενικό πρόσταγμα των ερευνών για τους αγνοούμενους επιβάτες του Norman Atlantic έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μπάχαλο, μη σεβόμενοι τη θλίψη των συγγενών εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία των οικογενειών όσων αγνοούνται ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι, έχει φτάσει τους οκτώ, ανάμεσά τους ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, δεν ξέρουν ή δεν λένε πόσοι ακριβώς ήταν πάνω στο πλοίο που τα ξημερώματα της Κυριακής τυλίχθηκε στις φλόγες από φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ ούτε και πόσοι πραγματικά αγνοούνται, ενώ μέχρι πριν μερικές ώρες δεν ανέφεραν τίποτα για αγνοούμενους!

Ενώ από την Κυριακή γνωρίζαμε ότι στο Norman Atlantic επέβαιναν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα, τώρα οι Ιταλοί τα... γυρίζουν και λένε ότι οι επιβαίνοντες ήταν 458 και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ή σε άλλα πλοία. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι αγνοούμενοι είναι 23. 

Μάλιστα, ο Λούπι ζήτησε οι... αριθμοί των επιβαινόντων, των αγνοουμένων και των διασωθέντων να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη! Αυτό το... πρότεινε στους συγγενείς που αγωνιούν γιατί από το πρωί της Κυριακής έχουν χάσει κάθε επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους...

Και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για αγνοούμενους. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών".

Μέχρι και αυτή την ώρα, περισσότερες από 30 ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, οι ελληνικές και οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία. 

Τώρα, οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν πως δεν είναι βέβαιες για το πόσοι ήταν στο πλοίο και δηλώνουν ότι δεν ξέρουν αν όλοι όσοι αναφέρονται στη λίστα όντως επέβαιναν και στο πλοίο. «Κάποιοι μπορεί να το έχασαν» λένε χαρακτηριστικά! Και φέρνουν ως παράδειγμα γυναίκα μέλους του πληρώματος που διασώθηκε αλλά δεν είχε δηλωθεί πως ήταν εν πλω! 

Από την άλλη, οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι διασωθέντες είναι 432 και από τις αρχικές λίστες προκύπτει πως αγνοούνται 38.

Και εδώ μπαίνει στην εξίσωση η εταιρία ΑΝΕΚ, που εδώ και μερικούς μήνες είχε ναυλώσει το πλοίο για να κάνει το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι. Η ενημέρωση από την εταιρία δεν είναι αυτή που θα περίμεναν πολλοί και οι ελληνικές αρχές ζήτησαν, για πρώτη φορά, στην επόμενη ενημέρωση που θα γίνει, να παραστεί και εκπρόσωπός της! 

Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου αλλά και στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το κουφάρι του Norman Atlantic θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό Άμυνας. 

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: