Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου - Μόλις 168 ψήφισαν Δήμα - Εμπρηστικές δηλώσεις Σαμαρά (βίντεο)


- Αντώνης Σαμαράς: Στις 25 Ιανουαρίου η ημερομηνία των εκλογών
- Αλέξης Τσίπρας: Ιστορική μέρα για την δημοκρατία
- Αύριο η υπογραφή του Προεδρικού διατάγματος για την προκήρυξη εκλογών
- Άκαρπη η εκλογική διαδικασία με την υποψηφιότητα Σ. Δήμα να συγκεντρώνει 168 ψήφους
- Αναμενόμενο το αποτέλεσμα δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης

Με την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή για Προέδρου της Δημοκρατίας να αποβαίνει άκαρπη η χώρα πλέον οδηγείται σε εκλογές.


Εδώ και μέρες τα κόμματα είχαν ξεκινήσει ουσιαστικά την προετοιμασία για τις εκλογές καθώς όλα έδειχναν πως δεν θα συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά την ψηφοφορία κατά την οποία η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους από τις 180 που απαιτούνταν κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες του Συντάγματος που προβλέπουν προσφυγή σε εθνικές κάλπες.

Πλέον η χώρα οδηγείται στις κάλπες. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών είναι η 25η Ιανουαρίου.
«Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

“Ρέει αίμα” στο χρηματιστήριο λόγω εκλογών – Ξεπέρασε το -11% η πτώση 
Οι εκλογές, όπως διεφάνη τις προηγούμενες ημέρες θα διεξαχθούν σε κλίμα πόλωσης με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί ανοιχτά κύρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα που συντάχθηκαν κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας σε κρίσιμη για την οικονομία στιγμή, ενώ από το πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκράτηση του λαού ενόψει εκλογών.

Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν την “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει ελαφρά και τους πολίτες να μην επιθυμούν την προσφυγή στις κάλπες, γεγονός που εκτιμάται ότι ίσως έχει αντίκτυπο στην κάλπη... 

Ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετα το πέρας της ψηφοφοριας χαρακτήρισε αναμενόμενο το αποτέλεσμα ενω για τις πρόωρες εκλογές έσπευσε να σχολιάσει "οτι αυτό θα σημάνει μια καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις άλλα αυτό μπορεί να επουλωθεί με μια εκγρηγορση αμέσως μετα".

Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Ο πρωθυπουργος έκανε δήλωση στο γραφείο του στη Βουλη και έριξε την ευθύνη για την εξέλιξη των πρόωρων εκλογών στο δίδυμο Τσίπρα - Καμμενου εγκαινιάζοντας έτσι την εκλογική ρητορική της ΝΔ.


Στις δυο αναμένεται η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου όπου οπώς αναφέρουν οι πληροφορίες στην παρέμβαση του ο Αντώνης Σαμαράς θα κανει μια ανασκόπηση για το πως φθάσαμε έως εδώ ενώ παράλληλα θα ασκήσει σφοδρή κριτική για τη στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: