Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μετά το Γιωργάκη και οι Γ. Φλωρίδης, Αννα Διαμαντοπούλου κάνουν κόμμα!

Κάθε πικραμένος στήνει κι ένα κόμμα νομίζοντας πως ο κόσμος τρώει ακόμα κουτόχορτο
Στο τέλος θα 'ναι περισσότερα από τους ψηφοφόρους

Παλιά υπήρχε η απειλή: ή με κάνεις υπουργό,ή εφημερίδα βγάζω!
Στις μέρες μας οι φυλλάδες ούτε φαϊ έχουν,ούτε τη δυναμική να ρίχνουν κυβερνήσεις.Ετσι μοιάζει πιο προσοδοφόρο επάγγελμα αυτό του αρχηγού κόμματος...
Αν νοιάζεσαι και για την πατρίδα και το λαό τότε δεν σε σταματάει τίποτα!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε χθες από την Κοζάνη τον νέο φορέα ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει το όνομα “Κίνημα Αξιών” σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του mega.

Ο κ. Παπανδρέου σκιαγράφησε το νέο κόμμα στο οποίο αναφέρεται διόλου τυχαία ως κίνημα:

- Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας
- Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό
- Ένα Κίνημα – πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης
- Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν".
- Αυτοοργάνωση, όπως είπε με σκοπό την συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι:
- Στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία της δεξιάς και αριστερής συντήρησης
- Στον παρασιτισμό της μεγάλης διαφθοράς των κερδοσκόπων, κρατικοδίαιτων προμηθευτών και φοροφυγάδων, αλλά και του μικρού παρασιτισμού των άδικων προνομιών συντεχνιών, των πελατειακών διευθετήσεων
-Στον κρατισμό που γιγαντώνεται στο χώρο της δεξιάς και αριστερής συντήρησης
- Στον νεοφιλελευθερισμό, και κυρίως, απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτός παράγει".

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλαν χθες ο κ. Γ. Φλωρίδης και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου σε κοινό τους κείμενο.

Οι πρώην υπουργοί, προερχόμενοι και οι δύο από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, έχουν αποστασιοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τις ενδοκομματικές διεργασίες περί τη Χαρ. Τρικούπη, αν και παρεμβαίνουν τακτικά δημοσίως. Αυτή τη φορά οι δύο υπογράφοντες το κείμενο λαμβάνουν αποστάσεις από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο πραγματοποιούν ένα ακόμη βήμα ζητώντας «τη δημιουργία Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου που σήμερα δεν υπάρχει». Ευκταίο κατά τους ίδιους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας να δημιουργηθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο κ. Φλωρίδης εργάζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν κρατηθεί μακριά από τον ενεργό πολιτικό στίβο. Ωστόσο, έχουν διατηρήσει επαφές με πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, αλλά και με στελέχη από την εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην υπουργοί διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Σπ. Λυκούδη, αλλά και με ορισμένους από τους υπόλοιπους επτά βουλευτές οι οποίοι έχουν καταθέσει την πρόταση για συμφωνημένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπό τον όρο ότι νωρίτερα θα έχει αποφασιστεί ημερομηνία εκλογών.

Η επικοινωνία αυτή δεν συνιστά βεβαίως και συμπόρευση, ωστόσο είναι ενδεικτική της στόχευσης την οποία έχουν οι δύο πρώην υπουργοί. Η κ. Διαμαντοπούλου έχει επανειλημμένως περιγράψει το πλαίσιο στο οποίο θεωρεί ότι πρέπει να κινηθεί ένας νέος φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε μια σειρά ζητημάτων. Βασικός συνομιλητής και των δύο προσώπων είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε παρέμβει ζητώντας τη συγκρότηση νέας πολιτικής δύναμης. Η παρέμβαση, τότε, του κ. Παπαδόπουλου είχε γίνει αντιληπτή ως προανάκρουσμα δημιουργίας νέου φορέα είτε με τη συμμετοχή είτε με την στήριξη προσώπων που προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μέτωπο.

Στο κείμενο του κ. Φλωρίδη και της κ. Διαμαντοπούλου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι πιθανή εναλλαγή διακυβέρνησης «πράγματι αυξάνει τους κινδύνους της χώρας, αλλά γι’ αυτό δεν θα φταίει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός θα αποτελέσει τον ακρότατο συνεχιστή της χρεοκοπημένης πλευράς της μεταπολίτευσης». Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτό το ενδεχόμενο, τονίζουν ότι είναι ανάγκη η ελληνική κοινωνία «να περιφρουρήσει την ασφάλεια του ευρωπαϊκού κεκτημένου» και να απορρίψει διχαστικές πολώσεις, ώστε να ανασυντεθεί το πολιτικό σκηνικό διά της δημιουργίας του νέου φορέα. Ο Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Πόλος μπορεί, όπως λένε, «να είναι ο καταλύτης και ταυτόχρονα η αιχμή για τον τόσο αναγκαίο ποιοτικό μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom