Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Νέα δολοφονία 18χρονου από αστυνομικό κοντά στο Φέργκιουσον (βίντεο)


Ένας 18χρονος αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στην πόλη Μπερκελεϊ του Μιζούρι, κοντά στο Φέργκιουσον όπου τον περασμένο Αύγουστο ο επίσης 18χρονος Μάικλ Μπράουν είχε δολοφονηθεί από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον. 

Θύμα είναι ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν και σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατακλύζουν τα social media, πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε έξω από ένα βενζινάδικο. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, αφού αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο 18χρονος ήταν άοπλος, ενώ υπάρχουν κι άλλες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε ένα όπλο. Η αστυνομία υποστηρίζει πως ο νεαρός τράβηξε όπλο...

Το θύμα ήταν μαθητής του λυκείου Τζένινγκς και φέρεται να ήταν στο σημείο μαζί με την κοπέλα του.



Ο Χεσούς Κρίστο, φίλος του 18χρονου, δήλωσε ότι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο. "Ξαφνικά, ο αστυνομικός τράβηκε το όπλο του, σημάδεψε τον Αντόνιο και μας είπε να ξαπλώσουμε στο πάτωμα. Εγώ το έκανα αλλά ο Αντόνιο αρνήθηκε", είπε.

"Στη συνέχεια, ο αστυνομικός έκανε μερικά βήματα πίσω και είπε ξανά στον Αντόνιο να ξαπλώσει στο έδαφος και όταν δεν το έκανε, άρχισε να πυροβολεί. Όταν προσπάθησα να σηκωθώ για να βοηθήσω τον φίλο μου, άρχισε να μου φωνάζει να μείνω κάτω με το όπλο του συνεχώς προτεταμένο", πρόσθεσε.





πηγή
από newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom