Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΜΒΑ από την UEFA: "Υποπτο το Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννiνα"! - Δεν υπάρχουν αποδείξεις λέει η ΕΠΟ

"Υποπτο χειραγώγησης" χαρακτηρίζει η UEFA τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1,που διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση βγήκε από site κι όχι από την ΕΠΟ,η οποία αναγκάστηκε να μιλήσει μετά την αποκάλυψη!

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα parapolitika.gr, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο απέστειλε την Τετάρτη η UEFA στην ΕΠΟ, στον εν λόγω αγώνα παρατηρήθηκε υψηλός στοιχηματισμός στον συνολικό αριθμό των γκολ που θα σημειωθούν.

Δηλαδή, παίχτηκαν κατά κόρον στοιχήματα στα "3 έως 4 γκολ" γεγονός που κατά τη λογική της UEFA σημαίνει πως κάποιοι γνώριζαν τα γκολ που θα μπουν στο ματς.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε αμέσως στην εισαγγελία, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και φυσικά στη Super League.

Οπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται όντως η UEFA έχει αποστείλει στην ΕΠΟ το προαναφερθέν έγγραφο και μάλιστα χρησιμοποιεί πολύ υψηλούς τόνους «περιγράφοντας» ως ύποπο χειραγώγησης το ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΣ.

Δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαιρου
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής τόνισε πως τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρία που συνεργάζεται η ΟΥΕΦΑ δεν αποτελούν απόδειξη ότι το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στημένο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρους της ΕΠΟ στον NOVA Sport FM:
«Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει γι’ αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή που έχει έδρα στο Λονδίνο ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία. Είναι στοιχεία από μία εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο».

Γιατί η ΕΠΟ απέκρυψε την είδηση: «Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε το φάκελο στη διοργανώτρια, στο Υπουργείο και την εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά».

Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι ομάδες:«Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ενημερώνει ομάδες ξεχωριστά. Η ομοσπονδία ενημερώνει τη διοργανώτρια αρχή. Αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει ή όχι να ενημερώσει τις ομάδες είναι δικό της θέμα. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα εσωτερικά της λίγκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom