Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κώλωσε η Super League! - Αντί να υποβιβάσει ΠΑΟ και ΠΑΟΚ έκανε μία θεαματική κολοτούμπα

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ πέτυχαν, μέσω της αγωγής τους, να αποσυρθεί άρον-άρον το άρθρο 23Β από το καταστατικό της Super League

Το θέμα προέκυψε στο τέλος Νοεμβρίου όταν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.Τότε αναφερθήκαμε αναλυτικά στο όλο πρόβλημα και ρωτάγαμε:Θα γυρίσει μπούμερανγκ το αντάρτικο ΠΑΟ και ΠΑΟΚ;- Εχει η Super League τα κότσια να τους υποβιβάσει;

Οπως αποδείχτηκε απόψε κι όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε,δεν τα είχε!

Ετσι δια της διπλωματικής οδού.... έκανε η λίγκα μια θεαματική κολοτούμπα και το θέμα έληξε...
Προς τι ρε παιδιά τότε όλη η φασαρία;Κι αν στη θέση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ήταν δυο μικρές ομάδες θα έκαναν την ίδια κολοτούμπα ή θα εφάρμοζαν το νόμο κατά γράμμα (βλέπε υποβιβασμός);

Σε κοινή λοιπόν ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής Super League, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της λίγκας σήμερα το βράδυ,αναφέρεται ότι η επίμαχη διάταξη του άρθρου 23Β του καταστατικού δεν θα ενεργοποιηθεί και θα ανακληθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση.Ταυτόχρονα, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παραιτούνται της αγωγής τους με την οποία ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης.

H ανακοίνωση αναλυτικά:

"Με πρωτοβουλία της Super League συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιό της για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση της αγωγής των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά της Super League.

Μετά από μακρά συζήτηση ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Α. Η Super League και τα μέλη συμφώνησαν όπως η διάταξη του άρθρου 23Β του καταστατικού της Super League δεν ενεργοποιηθεί και ανακληθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση.

Β. Ταυτόχρονα με την ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παραιτηθούν του δικογράφου της αγωγής.

Γ. Αφού προηγηθεί διαβούλευση τουλάχιστον ενός μήνα, θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την πιθανότητα νέου σχεδίου διατάξεως και το τυχόν περιεχόμενο αυτής.

Δ. Η Super League και τα μέλη της δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση του Καταστατικού, πέραν των όσων αναφέρονται ανωτέρω, μέχρι και το πέρας των ως άνω Γενικών Συνελεύσεων.

Ε. Τόσο η Super League, όσο και οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ διατηρούν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις θέσεις τους. Περαιτέρω τα μέρη δεν θα δικαιούνται να επικαλεσθούν οποιαδήποτε αποδυνάμωση των δικαιωμάτων τους εκατέρωθεν από τη σημερινή απόφαση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom