Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ένας Βενιζέλος, iç oğlan με τα όλα του!


Κοτζάμ πανεπιστημιακός δάσκαλος και να μη γνωρίζει την έννοια του «τσογλανιού»; Αν είναι ένας αμετροεπής, αλαζών, που αναδεικνύει το προσωπικό του όφελος, την πολιτική και ανθρώπινη διάσωσή του, σε «συμφέρον» όχι μόνο του μικρού κόμματός του – όπως το κατάντησε- αλλά της χώρας , αν είναι ένας Βενιζέλος, δηλαδή, φυσικά!

Ας άνοιγε κι ένα ιστορικό βιβλίο ο πανεπιστημιακός, αντιπρόεδρος
της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκβιαστής των Ελλήνων, αρχιϋπηρέτης της αυτοκρατορίας των οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας και των τραπεζών . Ή, έστω, ένα λεξικό.

Λοιπόν, τσογλάνι, iç oğlan στην οθωμανική, ονομάζονταν οι νεαροί, σωματώδεις που συγκέντρωναν από τους σκλαβωμένους λαούς οι αξιωματούχοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και υπηρετούσαν το σουλτάνο. Πιστοί, νεαροί, ρωμαλέοι υπηρέτες, δηλαδή. Σκλάβοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην υπηρεσία του σουλτάνου.

Για κοιτάξτε που ο Βενιζέλος χρησιμοποιώντας τον όρο «εκτσογλανοποίηση» περιέγραφε αυτό που έχει υποστεί ο ίδιος και αυτό που θέλει να κάνει στην ελληνική κοινωνία! Με μια διαφορά – μην την θεωρήσετε ρατσιστική διευκρίνιση, αλλά προσδιορισμό πραγματικότητας- ούτε νέος είναι ούτε ρωμαλέος.

Iç oğlan, Βενιζέλος! Γιατί:
- Έχει τη δουλικότητα μέσα του και ξέρει να γλύφει εκεί που έφτυνε. Βλέπε στήριξη Σαμαρά, ακόμη και με διάλυση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ.
- Σκύβει το κεφάλι μπροστά στους ισχυρούς της Ευρώπης, προκειμένου να είναι αρεστός.
- Παραδίδει, μαζί με τον Σαμαρά τον οποίο αρχιϋπηρετεί, την κοινωνία, το λαό, τη χώρα, στα συμφέροντα των αγορών.
- Εκβιάζει και απειλεί τους Έλληνες και τους (εναπομείναντες) συντρόφους του, καθυβρίζει εκείνους που αμφισβητούν την πολιτική της υποτέλειας, μαζί και τους πρώην συντρόφους του, για να επιτύχει το στόχο της πλήρους παράδοσης.
Ένας Βενιζέλος, iç oğlan με τα όλα του, με άλλα λόγια! Για να υπηρετήσει την αυλή και να διασωθεί, καθώς ήδη νιώθει πολιτικά και ποινικά μελλοθάνατος
Αφήστε που και με την έννοια που εκείνος χρησιμοποίησε το «τσογλάνι», πάλι έπεσε έξω. Ουδείς μπορεί πλέον να εκτσογλανοποιήσει την ελληνική κοινωνία. Ό,τι ήταν να γίνει, το έκανε το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος και σήμερα εκφράζει με χαρακτηριστικό τρόπο …
http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom