Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φάτε ρε έναν υπουργό Μεταφορών ανιψιό του "Εθνάρχη",ξάδερφο του Κωστάκη και πολύ στενό συγγενή του... Τζάμπα

Με χειροπέδες και 3.500 πρόστιμο ο Μιχάλης Λιάπης
Κατέθεσε τις πινακίδες γιατί λέει χτύπησε κι αυτόν η κρίση κι αμέσως πήγε κι έβγαλε κάλπικες για να βολτάρει τζάμπα το παλικάρι.
Δεν ήταν λάθος,ήταν απατεωνιά από πρόθεση κι ο πρότερος βίος του το πιστοποιεί.
Ακόμα και σκάφος είχε δηλώσει για.... φορτηγό (ως λάθος το δικαιολόγησε)!!!!
Με το Χριστοφοράκο στη Βραζιλία.... τζαμπέ,το ίδιο στο Παρίσι με έξοδα της Siemens
Ο άνθρωπος έπαιρνε ΕΚΑΣ όταν ήταν υπουργός (τυπογραφικό λάθος λέει!!!)
Κι αυτός ο απατεώνας,που στην ουσία δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, ήταν υπουργός κι είχε γράψει και βιβλίο με τίτλο "Για ένα νέο ήθος"!
Την φωτογραφία ανέβασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος στο Twitter

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε απόψε ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη καθώς οδηγούσε ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες.Ο πρώην υπουργός φορά χειροπέδες τις οποίες καλύπτει με ένα μπουφάν.

Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί από την τροχαία Αγίας Παρασκευής, δήλωσε στους δημοσιογράφους : "Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου".
"Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία" είπε.

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι σε βαθμό πλημμελήματος,ενώ του καταλογίστηκε και πρόστιμο 500 ευρώ από την τροχαία!
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Ο Μιχάλης Λιάπης, κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζίπ με πλαστές πινακίδες,χωρίς δίπλωμα και παραβίασε STOP,που έγινε η αιτία να συλληφθεί το μεσημέρι να οδηγεί στην Λεωφόρο Αρτέμιδας από άνδρες της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.





Αυτό είναι το τζιπ της υπουργάρας με την πλαστή πινακίδα


Ο πανέξυπνος θα πληρώσει περισσότερα απ' όσα πήγε να γλιτώσει
Όσο για το πόσα χρήματα προσπάθησε να γλυτώσει τόσο από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και από τον φόρο πολυτελείας ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.874 ευρώ. Αυτό προκύπτει καθώς τα τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο τέτοιου κυβισμού ανέρχονται σε 1.320 ευρώ ενώ ο φόρος πολυτελείας σε 3.220 ευρώ αν είναι 5ετίας και 2.254 αν είναι 10ετίας.

Σημειώνεται επίσης ότι στη δήλωση πόθεν έσχες το εν λόγω όχημα στη στήλη όπου κανονικά αναγράφονται τα κυβικά σημειώνεται απλά ως μεταχειρισμένο.

Όσο για το τι καλείται να πληρώσει, αυτά ανέρχονται σε τουλάχιστον 3.490 ευρώ. Το νούμερο αυτό προκύπτει ως εξής: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 700 ευρώ για παραβίαση του στοπ ή 350 ευρώ σε περίπτωση που το πληρώσει εντός δέκα ημερών.

Επίσης καλείται να πληρώσει, όπως ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα. Επιπλέον καλείται να πληρώσει εις διπλούν το σήμα κυκλοφορίας δηλαδή ποσό 2640 ευρώ.

Επιπλέον με βάση τον ΚΟΚ του αφαιρούνται εννέα πόντοι από το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και 20 ευρώ πρόστιμο επειδή την ώρα του ελέγχου δεν είχε μαζί του το εν λόγω έγγραφο. Ωστόσο αυτό πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να το πληρώσει αφού κατά την προσκόμισή του στο πταισματοδικείο ο παραβάτης είθισται να τη γλυτώνει από τη συγκεκριμένη χρηματική ποινή.

Ακούστε τι λέει ο άνθρωπος που αισθάνεται πανίσχυρος,αναγνωρίσιμος και υπεράνω των νόμων γιατί έτσι έχει μάθει στη ζωή του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το τζιπ που οδηγούσε ο Μιχάλης Λιάπης δεν αναγνώρισαν αρχικά τον οδηγό του. Όταν του ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα, ο κ. Λιάπης τους είπε : "Παιδιά δεν έχω μαζί μου αστυνομική ταυτότητα, ούτε και δίπλωμα. Τα έχω αφήσει στο σπίτι".

Οι αστυνομικοί του απάντησαν: "Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μας ακολουθήσετε στο τμήμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης, όπως μετέφεραν οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο, ήταν "μαζεμένος" και ελαφρώς σοκαρισμένος.

Στο τέλος της συζήτησης που είχε με τους αστυνομικούς ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατάλαβε ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει και τους αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τις πλαστές πινακίδες, εκείνος φέρεται να τους δηλώνει : "Παιδιά τις πινακίδες τις έχω παραδώσει και έβαλα αυτές για να κάνω μια βόλτα".

Δείτε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη



Τη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη σχολίασε στο twitter η γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ

Ο Μιχάλης Λιάπης υπήρξε υπουργός Μεταφορών μέγας υπέρμαχος του Κ.Ο.Κ. και είχε ... κόψει κλήση στον Π. Ψωμιάδη για... κράνος!

Τι είπε ο Π. Ψωμιάδης για τη σύλληψη του Μ. Λιάπη
"Θεωρώ ότι ήταν λάθος μου όταν επι σειρά ετών δε φορούσα κράνος. Συμμορφώθηκα αμέσως με τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων, κατόπιν εντολής που είχαν από τον τότε Υπουργό, τον κ. Λιάπη. Από τότε και ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, φοράω κράνος και πάντοτε ζώνη στο αυτοκίνητο. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τον κ. Λιάπη, θεωρώ ότι απέναντι στο Νόμο είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΚΟΚ."

Ο Λιάπης έπαιρνε και... ΕΚΑΣ
Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης λάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, τουλάχιστον όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τη φορολογική του δήλωση, για το οικονομικό έτος 2009, ο κ. Λιάπης εισέπραξε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) 6.434,49 ευρώ.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρώην υπουργός την περίοδο εκείνη έκανε λόγο για τυπογραφικό λάθος και αβλεψία του λογιστή του.

Αυτός είναι ο Μιχάλης Λιάπης,ο ανιψιός του "εθνάρχη",ξάδερφος του Κωστάκη και στενός συγγενής του τζάμπα 

Γεννήθηκε στην Αθήνα καταγόμενος από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Λιάπη και της Αντιγόνης Καραμανλή, αδελφής του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή στο Παρίσι. Τον καιρό της Μεταπολίτευσης πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Απέκτησε την άδεια του Δικηγόρου το 1976. Από το 1977 ως το 1980 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης επί θεμάτων επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του θείου του, τότε πρωθυπουργού.

Το 1980 ο θείος του εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μιχάλης Λιάπης τον ακολούθησε ως Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπου παρέμεινε μέχρι το 1985,οπότε και ξεκινάει την πολιτική του καριέρα.

Το 1985 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι και τις εκλογές του 2007. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (Πολιτική Επιτροπή και Επιτροπή Κανονισμού) και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Οικονομική Επιτροπή - Επιτροπή Μετανάστευσης).

Επίσης, χρημάτισε Υφυπουργός Εμπορίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη από το Δεκέμβριο του 1992 για 10 μήνες (ως την πτώση της). Τον Μάιο του 1997 τοποθετείται Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2007 διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 του ανατέθηκε η θέση του Υπουργού Πολιτισμού, την οποία διατήρησε μέχρι και τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου του 2009.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου χαρακτηρίζοντας ως "ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη" την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία πολιτικού περιεχομένου: «Για Μια Ριζοσπαστική Ανανέωση», «Για Ένα Νέο Ήθος» και «Για Μια Δημιουργική Ανατροπή».

Διαβάστε κι αυτά για τον κύριο υπουργό:
Βουβουζέλα της «Siemens» ο Λιάπης

Το αναλυτικό πρόγραμμα Χριστοφοράκου για Λιάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom