Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κοίτα ποιος μιλάει για... "Εκτσογλανισμό της Ελληνικής κοινωνίας"! ο ανεκδιήγητος Βαγγέλης Βενιζέλος (βίντεο)

Φωτιά θα πέσει μωρέ αθεόφοβε να σε κάψει!
Ποιος έχει βγάλει βρε συνταγματολόγε της κακιάς ώρας την κοινωνία από τα ρούχα της στην κυριολεξία;
Ποιος νομοθετεί μωρέ 4 χρόνια τώρα κόβοντας μισθούς,συντάξεις,επιδόματα και θέσεις εργασίας;
Ποιος ψήφισε χτες κιόλας να παίρνουν τα ξένα funds τα σπίτια του κοσμάκη;
Ποιος έχει κλειστό τον ΕΟΠΠΥ και τον πάει για οριστικό κλείσιμο αφήνοντας ακόμα και καρκινοπαθείς στο έλεος του Θεού;
Ποιος έβγαλε τα μάτια της Παιδείας;
Ποιος μωρέ οδήγησε κοντά 4000 κόσμο στην αυτοκτονία;
Και καλά εσύ ντροπή δεν είχες ποτέ,αυτοί που σε χειροκροτούν από κάτω σε ποια χώρα ζουν;
Ζείδωρον

ακολουθεί το ρεπορτάζ και τα βίντεο από την ομιλία του Βενιζέλου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ εντός της συγκυβέρνησης υπενθύμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος σημειώνοντας πως έτσι επετεύχθη η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η αποτροπή των ομαδικών απολύσεων και η αλλαγή του εκλογικού νόμου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους την κρίση,η κοινωνία είναι θυμωμένη γιατί άκουσε ψέμματα και αμφισβητήθηκε το κεκτημένο στο οποίο είχε συνηθίσει. Θέλει αποδείξεις και κίνητρα αισιοδοξίας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώοντας πως η πορεία εξόδου από την κρίση απαιτεί κόπους και βάσανα «γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα».
«Η χώρα βγαίνει από κρίση και μνημόνιο αλλά κανείς δεν θα βρει επιστροφή στο λαϊκισμό. Αν κάποιοι νομίζουν οτι κάποιοι αφελείς μόνοι μας θα σηκώσουμε Σταύρο και θα έρθουν μετά αυτοί να μας γυρίσουν στις κακοδαιμονίες παρελθόντος κάνουν λάθος» διαμήνυσε ο κ. Βενιζέλος και επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας πως τα περιβόητα λάθη του δεν είναι τεχνητά αλλά ιδεολογικά γιατί ξεκινούν από μια νεοφιλελεύθερη αφετηρία.
«Ακούω την ανόητη θεωρία ενιαίου ευρωπαϊκού κόμματος. Νομίζουν κάποιοι αφελείς ότι τα κόμματα είναι τεχνητά αθροίσματα, δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Ακούω το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο σε συνεργασία με Δεξιά. Πότε και πώς προέκυψε αυτή η αντίληψη; Σε ό,τι με αφορά είμαι ιστορικά υπερήφανος γιατί τον Μάιο 2010 πρότεινα στο ΠΑΣΟΚ να αξιώσουμε υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να αναγκάσουμε τη ΝΔ να λειτουργήσει υπεύθυνα ή να την αναγκάσουμε σε διάσπαση. Να μην της επιτρέψουμε να σηκώσει αντιμνημονιακή σημαία. Δεν έγινε ίσως γιατί κάποιοι πίστευαν ότι θα κεφαλαιοποιούσαμε μόνοι μας οφέλη από κρίση. Δεν ειχαμε αντιληφθεί που βαδίζει η χώρα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την κριτική για τη μη εναία στάση του κόμματος από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. «Δεν μπορέσαμε με ενιαία εικόνα και στάση να εφαρμόσουμε για λογική περίοδο ακέραια, πολιτική μας απόφαση. Μα μία απόφαση! δεν την εφαρμόσαμε ακέραια» παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και διερωτήθηκε: «Λέμε ότι είμαστε εγγυητής σταθερότητας. Το δείχνουμε; Όχι. Πολύ συχνά δίνουμε την εικόνα εσωστρέφειας, για ασήμαντους λόγους».
«Υπάρχει και η θεωρία της παρθενίας. Το αειπάρθενο ΠΑΣΟΚ και η θεωρία χαμένης πολιτικής αυτοτέλειας του» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησε: Θα χάναμε την αυτοτέλεια αν πηγαίναμε με 180 ψήφους τον Μάιο 2010; Την χάσαμε τον Ιούνιο του 2011; Δεν χάσαμε την πολιτική μας αυτοτέλεια όταν παραδώσαμε την πρωθυπουργία χώρας στον Παπαδήμο το Νοέμβριο το 2011 και συγκυβερνήσαμε με ΝΔ και ΛΑΟΣ; Πότε έχασε αυτοτέλεια; Στην πρώτη φάση τριμερούς συνεργασίας ή όταν μείναμε μόνοι μας με τη ΝΔ; Σε ένα σχήμα συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή με ΔΗΜΑΡ ή με ΑΝΕΛ δεν τίθεται θέμα πολιτικής αυτοτέλειας;
«Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πολιτική, ιστορική, κοινωνική και ηθική ήττα και όλοι οι άλλοι απολαμβάνουν την ασυλία τους» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είμαστε ο αδύναμος κρίκος. «Δεν είμαστε» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τόνισε πως «κάποιοι καλλιεργούν την αίσθηση του Εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας και συνθήκες οιονεί εμφυλίου στη χώρα».
Αναφερόμενος στους «58» ο κ. Βενιζέλος κάλεσε κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα να αντιδράσουν θετικά όπως και το ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως ο ίδιος πρωτομίλησε για την Ελιά στις 6 Ιουλίου 2012 και το επανέλαβε στο συνέδριο του Μαρτίου. «Σεβόμαστε τα πρόσωπα και τις κινήσεις και τους 58. Πρέπει όμως να μας σέβονται και οι άλλοι. Αλλά πρέπει να σέβονται το ΠΑΣΟΚ και όχι την κυβερνητική σταθερότητα» σημείωσε με νόημα.
Αντέχει η χώρα εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές, διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απάντησε πως η χώρα ούτε αντέχει ούτε πρέπει και σημείωσε πως τον Μάρτιο του 2015 οπότε και χρειάζονται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη κατά αυτών που προεξοφλούν συγκυβέρνηση με την ΝΔ και μετά τις εθνικές εκλογές και τους απηύθυνε την ερώτηση: Ποιό είναι το πιο προοευτικό, το πιο αριστερά χωρίς συμπλέγματα; Η συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου;
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η εθνική επιλογή είναι και προοδευτική και προανήγγειλε επιτροπή συντονισμού περιφερειακών εκλογών και ομάδα συνεργασίας με τ0υς 58 και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς καθώς και επιτροπές σε περιφερειακό επίπεδο για την έκφραση τοπικών κοινωνικών.
Τέλος δεν έλειψε και ο προσωπικός τόνος. «Πέραν της συλλογικής υπάρχει και η προσωπική μου ευθύνη η οποία συνίσταται για μένα σε μια αναμέντρηση με την ιστορία. Ό,τι κάνω προσωπικά το κάνω εξ ονόματός σας. Ανέλαβα την ηγεσία παράταξης όχι επειδή ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, αλλά υπό συνθήκες βαθιάς κρίσης. Εκ των υστέρων και κατ’ ανάγκην. Και βρίσκομαι εδώ για λόγους ανάγκης. Στόχος μου είναι να πάψει να υπάρχει αυτός ο λόγος ανάγκης για την χώρα και την παράταξη. Σήκωσα μαζί σας και σηκώνω μαζί σας ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης που δεν μου αναλογεί προσωπικά. Δεν έχω μιλήσει ποτέ εις βάθος μέχρι τώρα. Αυτό το λέω urbi et orbi και σας ενημερώνω ότι έχω ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής. Γιατι το κίνητρο μου βαθιά και αποκλειστικά ιστορικό. Όποιος δεν το καταλαβαίνει μπορεί να ανοηταίνει και να ασχημονεί αλλά δεν με αγγίζει. Το ζητούμενο είναι να συναντηθούμε με αυτούς που έχουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε τα βίντεο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο χοντρομαλακας ειναι χοντρομαλακας.

Read more: Go to TOP and Bottom