Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγέλλουν την Επιτροπή Παιδείας Αγρινίου για την ενοικίαση αίθουσας στο Μουσικό Σχολείο σε ιδιωτική σχολή χορού!

Έξαλλοι φαίνεται ότι είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με την απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αγρινίου της οποίας πρόεδρος είναι η αντιδήμαρχος Ντίνα Κατσαρή να προχωρήσει στην ενοικίαση της αίθουσας εκδηλώσεων σε ιδιωτική σχολή χορού.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα η αντιδήμαρχος Ντίνα Κατσαρή επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο όπου σε σύσκεψη που ακολούθησε κυριάρχησε το θέμα της τοποθέτησης καθηγητών. Χάνονται 900 ώρες το μήνα μαθημάτων μιας και δεν υπάρχουν καθηγητές και τα μουσικά μαθήματα, που έχουν και το μεγαλύτερο βάρος δεν γίνονται, από την αρχή της χρονιάς. 

Τοποθετήθηκαν όπως λέγεται μόνο 19 καθηγητές για να καλύψουν τις μισές ώρες. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των φωτοτυπιών και των αναλώσιμων τα οποία σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καλύπτονται από το δήμο. Το θέμα της θέρμανσης λέγεται ότι δεν συζητήθηκε αλλά στο παρελθόν είχε ειπωθεί, όπως λένε οι καθηγητές, ότι θα ανάψουν τα καλοριφέρ όταν χρειαστεί...

Για το θέμα της ενοικίασης της αίθουσας εκδηλώσεων όμως δεν έγινε κουβέντα. Όπως ακούγεται η εκδήλωση είχε κλείσει αρκετό καιρό πριν και μάλιστα η σχολή χορού είχε προχωρήσει στην εκτύπωση των προσκλήσεων...

Στο σχολείο ακούγεται ότι ουδείς γνώριζε για τα σχέδια της επιτροπής ενώ σχολιάζουν αρνητικά τη στάση της κ. Κατσαρή η οποία όπως λένε θα έπρεπε να έχει την ευθιξία ως συνάδελφός τους να τους έχει ενημερώσει, για τα σχέδια της αλλά και για το τίμημα.

Όταν το θέμα έγινε γνωστό το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με ανακοίνωση του κατήγγειλε την “Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για εκδήλωση ιδιωτικής σχολής χορού (DANCE ACADEMY). 

Η άποψη – απόφαση του συλλόγου μας είναι: καμιά διάθεση, παραχώρηση και πολύ περισσότερο ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ” ενώ συμπληρώνει “Πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί δημόσιο χώρο προσφοράς παιδείας και πολιτισμού και όχι κέντρο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων. Φοβούμαστε ότι με πρόσχημα το όποιο (μη θεσμοθετημένο) οικονομικό όφελος μπορεί να προκύ-ψει για το σχολείο, οδηγούμαστε σε ολισθηρά μονοπάτια αδιάκριτης ενοικίασης σχολικών χώρων και υποδομών σε ιδιώτες και συνεπώς απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα τους. 

Υπερασπιζόμαστε πάντα το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και τους πολίτες και προωθούμε κοινές δράσεις που συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που υπονομεύει τον κοινωφελή, δημόσιο χαρακτήρα του.Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να αναθεωρήσουν την παραπάνω απόφασή τους”.

Από την πλευρά της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αγρινίου και την αντιδήμαρχο Ντίνα Κατσαρή δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη απάντηση ενώ το κλίμα στο Μουσικό Σχολείο είναι τεταμένο.

Το τίμημα της ενοικίασης της αίθουσας εκδηλώσεων λέγεται ότι είναι από 400-450 ευρώ, τα οποία θα πάνε στο ταμείο του σχολείου για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες που όπως φαίνεται ο δήμος Αγρινίου αδυνατεί να καλύψει...Παρόλα αυτά το παγοαδρόμιο στήνεται στις αποθήκες Παπαστράτου και όπως δέιχνουν τα πράγματα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα ικανοποιηθούν τουλάχιστον μια φορά αφού η κ. Κατσαρή φροντίζει για την διασκέδαση τους on ice και αδιαφορεί για το αν υπάρχει πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Μετά τα όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο για τη ΔΕΥΑΑ, δια στόματος Μοσχολιού κ. Μοσχολιού να μην γίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα...έρχεται και η αντιδήμαρχος του Πολιτισμού να τον ...διαψεύσει...

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου επικαιροποιώντας παλαιότερη απόφαση Γ.Σ. του συλλόγου, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για εκδήλωση ιδιωτικής σχολής χορού (DANCE ACADEMY). Η άποψη – απόφαση του συλλόγου μας είναι: καμιά διάθεση, παραχώρηση και πολύ περισσότερο ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Ο νόμος 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010) στο Κεφάλαιο στ΄, άρθρο 94, παρ 4, εδάφιο 17 (σελ 1830, συ-μπλήρωση του νόμου 3463/2006, ΦΕΚ 114/2006) αναφέρει ότι εκχωρείται στους Δήμους μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων και: «Η διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή». Δεν αναφέρεται όμως πουθενά η αρμοδιότητα της Επιτροπής Παιδείας να ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ διδακτήριο (σχολείο).
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, επίσης, από τον επίσημο δικτυακό τόπο Δήμου Αγρινίου (http://www.cityofagrinio.gr/

Επιπλέον, ο σύλλογός μας, ως αναπόσπαστο μέλος της σχολικής κοινότητας, προβληματίζεται έντονα από τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου για την ενοικίαση της αίθουσας εκδηλώσεων.

Πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί δημόσιο χώρο προσφοράς παιδείας και πολιτισμού και όχι κέντρο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων.
Φοβούμαστε ότι με πρόσχημα το όποιο (μη θεσμοθετημένο) οικονομικό όφελος μπορεί να προκύψει για το σχολείο, οδηγούμαστε σε ολισθηρά μονοπάτια αδιάκριτης ενοικίασης σχολικών χώρων και υποδομών σε ιδιώτες και συνεπώς απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Υπερασπιζόμαστε πάντα το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και τους πολίτες και προωθούμε κοινές δράσεις που συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που υπονομεύει τον κοινωφελή, δημόσιο χαρακτήρα του.
Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να αναθεωρήσουν την παραπάνω απόφασή τους.

Με τιμή για το Δ.Σ.


Με πληροφορίες http://agrinionet.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρια Κατσαρη αντιδημαρχος αγρινιου φερεται συχνα πυκνα να βρισκεται σε διαφορους δημοσιους χωρους αποσκοποντας χρηματικα ποσα εν αγνοια ισως δημαρχου κ.Μοσχολιου κ κανοντας το κατα επαγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρεπε επιτελουςι να ξυπνησουν οι πολιτες αγρινιου κ να προσεχουν πλεον που πηγαινει η ιερη ψηφος σε ατομα τα οποια υποβαθμιζουν τν τοπο μας κ σκοπος ειναι η δηθεν ενοικιαση διαφορων χωρων εναντι χρηματικου ποσου (μιζα) κ οχι μονο οπως η περιπτωση της παραχωρησης μουσικου σχολειου αγρινιου εκμεταλευομενη παλι η κ.Κατσαρη αντιδημαρχος που νοιαζεται για την πολη μας η οποια βρισκεται στν θεση αυτη απο τους κατοικους ψηφιζοντας τους.ενδεχεται να βγουν σε τοπικη εφημεριδα με υλικο που θα "καιει" κ με αλλες παρομοιες καταστασεις ενοικιασης....

Read more: Go to TOP and Bottom