Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βουλιάζει το καράβι της διοίκησης του Κώστα Καλλίρη στου Ζωγράφου; - Αποχώρηση αντιδημάρχου με σοβαρές καταγγελίες - Ειρωνική απάντηση Δημάρχου


Μετά την παραίτηση του στενού συνεργάτη του δημάρχου Ζωγράφου,Κώστα Καλλίρη , Θοδωρή Κόλλια,ήρθε η σειρά ενός άλλου συνεργάτη του δημάρχου αυτού του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Σούλη Παπαγιαννόπουλου,να παραιτηθεί αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά του δημάρχου.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τις ψυχρές σχέσεις που διατηρεί και με άλλα κορυφαία στελέχη της παράταξης του, όπως λένε τουλάχιστον οι κακές γλώσσες παρασκηνιακά, όλα αυτά δίνουν μια εικόνα που κατά το 1/4 έχει αποστασιοποιηθεί , επίσημα η ανεπίσημα , από τις επιλογές της διοίκησης.

Μια διαλυτική εικόνα ανάλογη με αυτή που δείχνει το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον κομματικό χώρο στο οποίο ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της διοίκησης Καλλίρη και ο ίδιος.

Βέβαια ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές του Μαΐου το 2014 είναι πολύ πυκνός και πολλές ανατροπές μπορούν να συμβούν μέχρι τότε δεδομένου ότι η δημοτική παράταξη του Κώστα Καλλίρη βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με στελέχη της δεξιάς και της αριστεράς στην πόλη μας προσπαθώντας να κάνει πράξη την κομματική υπέρβαση.

Το αν θα ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες όμως είναι μια άλλη υπόθεση που ο χρόνος και μόνο θα δείξει.

Προς το παρόν έχουμε μόνο δηλώσεις σαν αυτή που ακολουθεί του πρώην αντιδημάρχου Σούλη Παπαγιαννόπουλου που σας παραθέτουμε αυτούσια όπως την αλιεύσαμε από διάφορα τοπικά blogs

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωγράφου 02/12/2013

κ.Δήμαρχε

Σήμερα 02/12/2013 , μου ζήτησες να σου υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του άμισθου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής .Όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά η σύγκρουση των «πρέπει» με τα «θέλω» μου ,λειτουργούσε αποτρεπτικά πάντα με γνώμονα την «προστασία-συνοχή» της παράταξής μας.

Η ενασχόλησή μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1986 έως και σήμερα, έχουν δώσει επαρκή αδιαπραγμάτευτα δείγματα του ήθους, της αξιοπρέπειας και της εντιμότητάς μου ,στοιχεία που εκτιμήθηκαν από τους συνδημότες μας οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους μέχρι σήμερα και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό.

Στην εκλογική αναμέτρηση του 2010 με εσένα επικεφαλής -στην οποία σε στήριξα μαζί με άλλους συναδέλφους με όλες μου τις δυνάμεις τόσο για την νίκη στις εκλογές όσο και για την αναγνωρισιμότητά σου-, καταφέραμε στον δεύτερο γύρο με την πολύτιμη στήριξη όλων εκείνων που επιθυμούσαν αλλαγή σελίδας στην πορεία του Δήμου να «κερδίσουμε» τις εκλογές.

Ήμουν και εγώ στην ομάδα που συνέταξε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, πρόγραμμα που δεν υλοποιήθηκε και δεν καταφέραμε να δείξουμε την διαφορετικότητά μας.

Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει ονοματεπώνυμο και η σημερινή μου παραίτηση με αυτή την επιστολή, μου δίνει την δυνατότητα να επισημάνω τα εξής

1.Έλλειψη συνεργασίας από μέρους σου

2.Απαξίωση και κατάργηση στην πράξη , θεσμών όπως είναι η εκτελεστική και η Δημοτική ομάδα. Σημαντικά θέματα τα μαθαίναμε από διαρροές σε blog΄s ή τοπικές εφημερίδες της επιλογής σου, καμία ενημέρωση για το Γ.Π.Σ., ελλιπέστατη ενημέρωση για την Βίλα.

3.Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ,Διοίκηση –Υπαλληλικό προσωπικό από μέρους σου, αποδεικνύεται τουλάχιστον «ατυχής» εκ του αποτελέσματος.

4.Η στοιχειώδης έλλειψη αποφασιστικότητας σε σημαντικά για την λειτουργία του Δήμου, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων θέματα ,για την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης μας, λειτούργησε σαν τροχοπέδη για την υλοποίησή τους.

5.Η αποποίησή σου των όποιων «ευθυνών» προέκυπταν, μετακυλώντας τες στους άμεσους συνεργάτες σου ή στους υπαλλήλους δείχνει πιστεύω πολλά χαρακτηριστικά τα οποία είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τους εν δυνάμει επικεφαλής παρατάξεων, φορέων κ.λπ.

6.Επανειλημμένως είχα καταθέσει τις προτάσεις μου για τον νέο κανονισμό καθαριότητας, την χάρτα πρασίνου, την ανταλλαγή με όμορο Δήμο ενός οχήματος που δεν χρησιμοποιούμε με 4 minibus ,κ.λ.π. όλες όμως προσέκρουαν στην σταθερή άποψή σου ότι «αυτά δεν φέρνουν ψήφους»

7.Η πρόσληψη των υπαλλήλων με 8μηνες συμβάσεις έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά (είχα διαβεβαιώσεις ότι το Πάσχα θα είχαν ολοκληρωθεί) όμως η επιλογή να προσληφθούν την προεκλογική περίοδο, αντιλαμβάνεσαι ότι έχει επιβαρύνει την καθαριότητα της πόλης μας.

Γνωρίζεις ότι οι τομείς καθαριότητας στα οικοδομικά τετράγωνα του Δήμου μας είναι 48 με 25 υπαλλήλους αντί των 60 που εργάζονταν παλαιότερα. Στο πράσινο αντίστοιχα από 90 υπαλλήλους που εργάζονταν το 2010 , σήμερα έχουμε τις υπηρεσίες 45 υπαλλήλων.

8.Στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Αθλητισμού υλοποιήσαμε μαζί με τον τότε αντιπρόεδρο Θοδωρή Κόλλια, το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους του ένα πολύ δύσκολο και ουσιαστικό εγχείρημα, αυτό της ενοποίησης όλων των πρώην Ν.Π.Δ.Δ. σε ένα. Παράλληλα υλοποιήσαμε μια σειρά από εκδηλώσεις Αθλητικές-Πολιτιστικές και εξοφλήσαμε τον κύριο όγκο των χρεών που παραλάβαμε.

Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και όλους τους υπαλλήλους που δουλέψαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα, που καταφέραμε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να σταθούμε κοντά στους συνδημότες μας ,υπερβάλλοντας πολλές φορές τους εαυτούς μας.

Σούλης Παπαγιαννόπουλος

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

Ο μέχρι εχθές Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, «αντί να καθαρίζει την πόλη, τη γέμισε λάσπη», μόλις ζήτησα την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Η όψιμη προσωπική επίθεση εναντίον μου είναι ανάξια κάθε σχολιασμού.

Πού ζούσε τρία χρόνια και δε στηλίτευε όλα όσα προσχηματικά σήμερα «καταγγέλλει»; Γιατί, «αν έβλεπε και δεν μπορούσε να διορθώσει», δεν παραιτήθηκε έστω από «ευθιξία»;

Δεν με αγγίζουν τα ψεύδη και οι συκοφαντίες. Δεν θα επιτευχθεί η υπονόμευση της δημοτικής μας ομάδας, καθώς και η σπίλωση του έργου μας στο οποίο ήταν συμμέτοχος και συνυπεύθυνος.

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι αλλάζουν όταν « τρίζει η καρέκλα τους».

Ουδείς εκ των υπολοίπων Αντιδημάρχων, από τους οποίους ζήτησα επίσης τις παραιτήσεις, αντέδρασε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Λυπούμαι πολύ! Εύχομαι καλό ταξίδι στο δρόμο που επέλεξε ο μέχρι τώρα συνοδοιπόρος. Ο επί τρία χρόνια Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

http://zografou.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom