Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας! (βίντεο)


Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ήταν βράδυ Σαββάτου,του Αγίου Νικολάου,6 Δεκεμβρίου του 2008 και σ' ένα στενό των Εξαρχείων μέσα σε μια στιγμή έγιναν τόσα πολλά και σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της χώρας μας:Ενα 15χρονο παιδί,ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρό από τις
σφαίρες ενός αστυνομικού,ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,που σύντομα επεκτάθηκαν σ' ολόκληρη τη χώρα.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ, γύρω στις 21:00, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, ο μικρός μαθητής Αλέξανδρος άφησε την τελευταία του πνοή από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα,μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ δύο ενστόλων και της παρέα του.

Δείτε από το  «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» πως σκότωσαν ένα αθώο παιδί για να μας βάλει ο Γιωργάκης Παπανδρέου στο ΔΝΤ


Εχουμε κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή κι έχουν προηγηθεί οι φωτιές του 2007,η πτώση Ζαχόπουλου,το βατοπέδι κλπ,η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.....

Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λίγες ώρες αργότερα ένας 15χρονος μαθητής έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.


Πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου
Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή.
Στην Αθήνα από τις 11:00 το πρωί,στα Προπύλαια, θα γίνει μαθητική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ στις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση και πορεία.
Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom