Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Επεισόδια σημάδεψαν και φέτος την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Αγρίνιο (φωτο & βίντεο)


Από επεισόδια σημαδεύτηκε και φέτος η ημέρα κατά την οποία η νεολαία του Αγρινίου με πορείες τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πριν πέντε χρόνια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ειδικού φρουρού.

Η πορεία αντεξουσιαστών και άλλων που ξεκίνησε γύρω στις 20:00 από την πλατεία Δημάδη, συνεχίστηκε με πρόκληση φθορών
σε ενεχυροδανειστήριο επί της οδού Ι.Στάικου και αφού διέσχισε κεντρικούς δρόμους κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Εκεί ομάδα νεαρών προκάλεσε επεισόδια, φθορές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Αναστασιάδη και επιδόθηκε σε ρίψη δεκάδων μολότοφ, πετρών, κομματιών μαρμάρων σε βάρος αστυνομικής διμοιρίας και καρεκλών από παρακείμενη καφετέρια.

Στο κέντρο κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη με στόχο να μην κλιμακωθούν τα επεισόδια. Προκλήθηκε εξάλλου μεγάλη αναστάστωση και αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα με τους πολίτες να ανησυχούν ιδιαίτερα και να σπεύδουν να φύγουν από την κεντρική πλατεία.

Eκτιμάται πως στην πορεία συμμετείχαν γύρω στα 150-200 άτομα,ενδέχεται και από άλλη περιοχή. Οι νεαροί μετά τα επεισόδια στο κέντρο κινήθηκαν σε δρόμους πέριξ του πάρκου και του γηπέδου του Παναιτωλικού ενώ σημειώθηκαν και εμπρησμοί σε κάδους με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται για την κατάσβεση. Ακολούθησε “κυνηγητό” σε διάφορα σημεία της πόλης και η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε πολλές προσαγωγές.



Δείτε ένα video του agriniotv για την ατμόσφαιρα στο κέντρο του Αγρινίου αμέσως μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν γύρω στις 21:00. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για βροχή από μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα από νεαρούς που επιτέθηκαν σε αστυνομική διμοιρία και δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Αναστασιάδη. H ατμόσφαιρα στο κέντρο υπήρξε αποπνικτική ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές ατόμων.

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom