Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πελεγρίνης: Δικτάτορας ο Αρβανιτόπουλος - Και η Σύγκλητος άδειασε τον υπουργό (βίντεο)


- Ομόφωνα κατά της παραπομπής στο Πειθαρχικό του Θεοδόση Πελεγρίνη η Σύγκλητος παρά την επιθυμία Αρβανιτόπουλου
- Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεσπάθωσε κατά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου
- «Είναι αυταρχικός και προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη με λάθη»
- Επίθεση και στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου: Λειτουργεί ως 5η φάλαγγα του Φράνκο, ως το μακρύ χέρι του υπουργού
- «Οι διοικητικοί που απεργούν δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους»
- Αποθέωση για τον πρύτανη από τους απεργούς
- Προτιμώ να με προπηλακίζουν παρά να μπει στο Πανεπιστήμιο η Χρυσή Αυγή, είπε
- Αλαλούμ με την... κάλπη - Συνεδριάζουν αύριο για την απεργία οι διοικητικοί


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κήρυξε και επισήμως ανένδοτο στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δικτάτορα και παρομοιάζοντας τον με τον Φράνκο!


Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. «Κατηγορώ το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και σειρά λαθών, τα οποία προσπαθεί να διορθώσει διαπράττοντας νέα λάθη» είπε και κατηγόρησε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου πως «λειτούργησε ως 5η φάλαγγα του Φράνκο» και ως το μακρύ χέρι του υπουργού!


Αφού εμφανίστηκε στη Σύγκλητο για να υπερασπιστεί τη θέση του, ο κ. Πελεγρίνης στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του Πανεπιστημίου. Και όσα είπε «ανάγκασαν» τους διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα να σηκωθούν ακόμη κι όρθιοι για να τον καταχειροκροτήσουν. 
Και πως να μην το κάνουν από τη στιγμή που για πρώτη φορά ξεκάθαρα και επίσημα στάθηκε στο πλευρό τους και στήριξε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που κρατούν το πανεπιστήμιο κλειστό εδώ και 13 εβδομάδες.

«Δεν ξέρω αν ποτέ ξανά ήταν τόσο γεμάτη η αίθουσα του πανεπιστημίου μας» είπε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ξεκινώντας την ομιλία του και στη συνέχεια αποθέωσε τους διοικητικούς υπαλλήλους. «Αισθάνομαι δέος απέναντι στους απεργούς που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους», είπε.

«Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία». 

«Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η... αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε». 

Ράπισμα της Συγκλήτου σε Αρβανιτόπουλο: Δεν προκύπτει λόγος παραπομπής στο Πειθαρχικό


Άδειασμα στον υπουργό Παιδείας αποτελεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Αθήνας να μην παραπέμψει τον Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο. 

Όπως είπε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο προεδρεύων της Συγκλήτου, Κοσμήτορας Μιχάλης Τσινισιζέλης, η απόφαση της Συγκλήτου να μην θέσει, ουσιαστικά, σε αργία τον πρύτανη του Ιδρύματος ήταν ομόφωνη. 

«Με βάση το παραπεμπτήριο έγγραφο του υπουργού δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος ούτε από πράξεις ή παραλείψεις του κυρίου πρύτανη που να δικαιολογούν την παραπομπή του στην πειθαρχική διαδικασία. Ως εκ τούτου η Σύγκλητος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παυθεί ή τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του», τόνισε σε δήλωσή του. 

Ερωτηθείς αν παρά την απόφαση της Συγκλήτου, ο κ. Αρβανιτόπουλος ως πολιτικός προϊστάμενος του κ. Πελεγρίνη μπορεί να τον θέσει σε αργία και να τον στείλει το πειθαρχικό, ο κ. Τσινισιζέλης επεσήμανε πως ο υπουργός ζητούσε γνωμοδότηση της Συγκλήτου για την παραπομπή Πελεγρίνη. Και πρόσθεσε πως «νομικά θεωρούμε ότι δε μπορεί», παρά μόνο με τροπολογία. 


Η κάλπη «ακύρωσε» την ψηφοφορία


Σήμερα στις 09:30 επρόκειτο να συνεδριάσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα, μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Όμως τελικά η συνεδρίαση δε θα γίνει και αυτό γιατί υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε μερίδα του προεδρείου των διοικητικών, που ήθελαν το τέλος της απεργίας και την απεργιακή επιτροπή. 

Οι πρώτοι ήθελαν και το είχαν κάνει γνωστό από χθες, να στήσουν κάλπη στην Πρυτανεία, καλώντας τους συναδέλφους τους να αποφασίσουν αν συμφωνούν με τις προτάσεις και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο υπουργός Παιδείας, ή όχι.

Τελικά, ούτε η κάλπη θα στηθεί ούτε και η συνεδρίαση θα γίνει. Αύριο Πέμπτη θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των διοικητικών του ΕΚΠΑ για το μέλλον της απεργίας. 

Την ίδια ώρα, στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με το υπουργείο, η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται καθώς 6 από τις 9 σχολές είναι ανοιχτές. Πρόκειται για τις σχολές:
- πολιτικών μηχανικών
- ηλεκτρολόγων μηχανικών
- μηχανολόγων μηχανικών
- χημικών μηχανικών
- ναυπηγών
- τοπογράφων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom