Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Θα μας τρελάνουν! Πογκρόμ στα... τζάκια! «Μην τα ανάβετε το Σαββατοκύριακο» απαιτεί η κυβέρνηση


- Το τζάκι επιτρέπεται μόνο Δευτέρα με Παρασκευή και όχι το Σαββατοκύριακο
- Τον περιορισμό ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος
- Είχε προηγηθεί η σκέψη για «δακτύλιο» στα τζάκια για να αντιμετωπιστεί η αιθαλομίχλη
- Υποσχέσεις και για φθηνότερο ρεύμα για να μην ανάβει ο κόσμος τζάκι!

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, δε μπορεί να εξηγηθεί αυτό!

Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα!

Δεν είναι καν πικρόχολο αστείο. Είναι πραγματικότητα! Είναι κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος: μην ανάβετε τα τζάκια από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να μην πνιγούμε στην αιθαλομίχλη.

Μπορεί να ξεπαγιάσουμε, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχει αιθαλομίχλη!

Κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων συνιστά τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Και το συνιστούν γιατί «σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Το νέο... μέτρο έρχεται να προστεθεί στις σκέψεις επιβολής μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται! Κάτι σαν δακτύλιος δηλαδή αλλά και σε εκείνες δωρεάν το ρεύμα για να μην ανάβουν τα τζάκια!

Μαίρη Καλουτσάκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνει η επίσημη πολιτεία να φροντίσει, πως θα ζεσταθεί ο φτωχοποιημενος κόσμος τον χειμώνα που διανύουμε και να φροντίσει να κατέβει αρκετά η τιμή του πετρελαιου, όπως συμβαδίζουν οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας γιατί αυτό το σκούρο πέπλο θα στείλει στον άλλο κόσμο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το ζήτημα της οικιακής θέρμανσης αντιμετωπίζεται κυρίως ως πρόβλημα εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, αγνοώντας ότι είναι πρωτίστως κοινωνικό δικαίωμα και τεράστιο ζήτημα δημόσιας υγείας.Ακούει κανείς;Δεν το νομίζω γιατί όμως;
οι πλούσιοι έχουν πετρέλαιο σπίτι τους και ζεσταίνονται μια χαρά. Απλώς δεν θέλουν να αναπνέουν τη βλαβερή αιθαλομίχλη από τα τζάκια, τα μαγκάλια κ.λπ. των ταλαίπωρων που δεν έχουν άλλη λύση.
Θράσος απύθμενο, ατέλειωτη αλητεία,επικρατεί στην ψωροκώσταινα που είχε πολιτισμό αξιοπρέπεια ήθη έθιμα ιδανικά αξιοπρεπή οικογένεια και την κατάντησαν μην πω πως γιατί ο λόγος μου θα είναι ακραίος.
Ποιο είναι περισσότερο επιβλαβές για την υγεία, η αιθαλομίχλη ή η φτώχεια;».

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ανώνυμε έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά όπως λες ποιος να τ' ακούσει;
Ο χορτάτος και βολεμένος και να θέλει δεν μπορεί να νιώσει τι σημαίνει φτώχεια...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Δεν έχουν ΟΡΙΑ στην αντι-ανθρώπινη πολιτική αναλγησία τους...

Ανώνυμος είπε...

από 11:19 πμ φίλε zeidoron dtsoukas το ξέρουν όλοι οι Έλληνες οι φτωχοποιημένοι, που έχουν φτάσει αλλά οι χοντρόπετσοι << πολιτικοί>> της Ελλαδιτσας μας το χαβά τους.
Πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να ξυπνήσει ΑΜΕΣΑ και να τους στείλει στον αγύριστο λίαν συντόμως γιατί αυτοί και οι εντολείς τους, θα στείλουν το λαό στον τάφο.
ελπίζω σε μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας τα παιδιά της Ελλάδας που έχουν απογοητευτεί, από τα καμώματα της ψεφτο -πολιτικής ετών και ετών με ψεύτικα όνειρα πλαστά όπως η ζωή τους.

Read more: Go to TOP and Bottom