Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

"Μετωπική" σύγκρουση του Γ. Στουρνάρα με τους «Absentee landlords*» της Εκάλης... τρέχει ποτάμι το αίμα

Τεχνοκράτης** κι ο Γιαννάκης,κατά δήλωσή του,πήρε τα όπλα του,το κράνος του,τις παλάσκες του και το δισάκι του στον ώμο και τράβηξε κατά Εκάλη μεριά να συγκρουστεί με το κατεστημένο (που παρεμπιπτόντως τον έχρισε από το πουθενά γενικό δερβέναγα των Οικονομικών!).

Δεν μας είπε μόνο αν πήρε μαζί του και δεύτερο καλτσόν... για περίπτωση ατυχήματος!
Αλήθεια κύριε τεχνοκράτη πιστεύεις ότι σε πιστεύουμε;
Ζείδωρον

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι πλούσιοι» υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να περάσει τον νόμο για τα ακίνητα παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο υπουργός Οικονομικών:
«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης». Μάλιστα σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο κ. Στουρνάρας τους χαρακτηρίζει «Absentee landlords» που πρόκειται για έναν οικονομικό όρο για τους ιδιοκτήτες που περιορίζονται στα εισοδήματα από ενοίκια και απουσιάζουν από επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Παράλληλα, επιμένει στην άποψη του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, παρουσιάζοντας μάλιστα τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι οι φόροι ανέρχονται στο 35% του ΑΕΠ όσο περίπου είναι η φοιρολογική επιβάρυνση στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

«Είμαι τεχνοκράτης,για να λέω την αλήθεια»

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας», ενώ παράλληλα περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και από κόμματα της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης και των πλουσίων.

Μάλιστα, αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα που εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές νεοφιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, η κυρία Μιράντα Ξαφά και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.

Ο καθηγητής Στουρνάρας διδάσκει...
Ο υπουργός θυμάται από τα χρόνια της Οξφόρδης αυτά που διδάχθηκε και διδάσκει ως καθηγητής, για τον πόλεμο του Ντέιβιντ Ρικάρντο γαι την κατάργηση των δασμών των σιτηρών στη Βρετανία στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τότε ο Ρικάρντο (αν και ο ίδιος μεγαλογαιοκτήμονας) υποστήριξε ότι πρέπει να απελευθερωθούν οι εισαγωγές για να πέσουν οι τιμές των προϊόντων υπέρ της βιομηχανίας και των καταναλωτών. Έτσι θα υποχωρούσαν τα ενοίκια γης που προσπορίζονταν οι γαιοκτήμονες οι οποίοι, μάλιστα, απείχαν από την καθημερινή οικονομική ζωή και τις δυσκολίες, κλεισμένοι σε παλάτια και λέσχες....
=========
Διευκρινίσεις (επειδή δεν είμαστε όλοι τόοοσο... μορφωμένοι)
*«Absentee landlords» = οικονομικός όρος για τους ιδιοκτήτες γης και ακινήτων,που περιορίζονται στα εισοδήματα από ενοίκια και απουσιάζουν παντελώς από επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

**Τεχνοκράτης σύμφωνα με τον Αντρέα Παπανδρέου = "Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία,πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν "τεχνοκράτης"δεν είναι ουδέτερη λέξη".-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom