Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τρένο με 120 επιβάτες συγκρούστηκε με αγελάδες και εκτροχιάστηκε στο Λιανοκλάδι (φωτο & βίντεο)

Ολοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους,δεν υπήρξαν τραυματισμοί

- Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα
- Δείτε φωτογραφίες από το σημείο...


Ο εκτροχιασμός του τρένου έγινε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Η αμαξοστοιχία 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα λόγω των στροφών που υπάρχουν στην περιοχή και αυτό όπως φαίνεται ήταν καθοριστικό για να μην υπάρξουν θύματα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι αγελάδων που υπήρχαν στις γραμμές, στην περιοχή του Ασωπού ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και την Τιθορεα. Δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αυτό συνέβη επειδή παρά τον εκτροχιασμό τα βαγόνια έμειναν όρθια.

Ο εκτροχιασμός έγινε λίγο μετά το Λειανοκλάδι, κοντά στη γέφυρα του Ασωπού.
Αμέσως μετά, έντρομοι οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.
Όλοι έκαναν το σταυρό τους, διαπιστώνοντας πως μόλις λίγα μέτρα μακρύτερα, ήταν η γέφυρα της Παπαδιάς και αν είχαν πέσει από εκεί, τότε σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα. "Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί", μονολογούσαν κάποιοι...

Όπως έγινε γνωστό οι 120 επιβάτες που ταξίδευαν είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να συνεχίσουν με λεωφορεία που σπεύδουν στο σημείο για να τους παραλάβουν. Αρχικά θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και εκεί θα αλλάξουν λεωφορεία, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, οι επιβάτες χρειάστηκε να περπατήσουν για μεγάλη απόσταση, μέχρι να φτάσουν στο σταθμό του Ασωπού και από εκεί, με άλλο τρένο, να μεταφερθούν στο Λιανοκλάδι.


Εκτροχιασμός τρένου στη Φθιώτιδα από LAMIASTARGR

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η βλάβη θα αποκατασταθεί πλήρως αύριο και μέχρι τότε για το κομμάτι Λιανοκλάδι - Τιθορέα η μεταφορά των επιβατών θα γίνεται με λεωφορεία.

Δυστυχώς το ρεπορτάζ δεν αναφέρει τίποτα για την τύχη των ζώων,όμως η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τι τους συνέβη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom