Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κυρ Μήτσος,οι ταμειακές μηχανές και η σύνδεσή τους με το Taxisnet

Γειασάν του μάγκα που θα πουλάει τις καινούργιες ταμειακές μηχανές!
Μιλάμε για χοντρές κονόμες.
Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού και δήθεν σύγχρονα!
Κύριοι όσο δεν υπάρχει μόνιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους αλλά πάνω απ' όλα αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολίτη και φορολογική συνείδηση δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.-

Το σκίτσο από τη χτεσινή Ημερησία αφιερωμένο στα τσακάλια του υπουργείου Οικονομικών!

Ενα απλό σκίτσο που τα λέει όλα και δίνει αποστομωτική απάντηση σ' όλους αυτούς τους πανέξυπνους πως μας τα 'πρηξαν με τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών απ' ευθείας με το Taxisnet.
Λες κι ανακάλυψαν ξαφνικά τη νέα Αμερική κι έλυσαν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Για τους μη γνωρίζοντες:οι σημερινές ταμειακές μηχανές έχουν το σύστημα "Ζ",που σημαίνει ότι εφόσον χτυπάς αποδείξεις αποδίδεις και ΦΠΑ.-
Δεν γίνεται δηλαδή να κόψεις απόδειξη και να μην καταβάλεις το ΦΠΑ,

φοροδιαφεύγεις μόνο  όταν δεν κόβεις αποδείξεις.
Ποιος θα επιβάλει λοιπόν στον κάθε κυρ Μήτσο να κόβει απόδειξη για κάθε τι που πουλάει ή υπηρεσία που παρέχει με το καθεστώς των νέων ταμειακών μηχανών;
Ποιος;ο κανένας!

Κι επειδή κάποια παπαγαλάκια του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη σύνδεση ισχύει χρόνια τώρα σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική και ο έφορος θα έχει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο κάθε επιχείρησης,θα βλέπει την κίνηση κι όπου διαπιστώσει κάτι ύποπτο θα σπεύδει για έλεγχο!!!!
Ναι,δεν αντιλέγουμε αλλά... εδώ είναι Ελλάδα,όπου οι εφορίες κλείνουν (συγχώνευση το λένε!),ή λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό (ποιος θα ελέγχει συνεπώς online εκατομμύρια ταμειακών μηχανών;) και δεν έχουν καν υπηρεσιακά οχήματα να βγουν στη γύρα.

Λένε ακόμα τα παραπάνω "πουλερικά":Με την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής!
Δηλαδή;πως γίνεται αυτό στην πράξη;
Θα έχουμε εφοριακούς ταχυδακτυλουργούς;η απλά θα κάνουν σούμα τον καταβληθέντα μεν αλλά μη ακόμα εισπραχθέντα  ΦΠΑ κι έτσι θα εμφανίζουν πλασματικά έσοδα;

Δεν ρωτάμε βέβαια πως θα λειτουργήσει το σύστημα στις λαϊκές αγορές ή στους μαστόρους,το έχουμε δει στην πράξη πως γίνεται μέχρι σήμερα με τις απλές ταμειακές μηχανές!
Αλήθεια εκείνη η φοροκάρτα τι έγινε;
Ξεχάστηκε γιατί απλούστατα ήταν τζάμπα!

Σε μια εποχή που το εμπόριο μαστίζεται πανταχόθεν υπέρ των πολυεθνικών και τα λουκέτα πέφτουν σαν το χαλάζι κάποιοι σκέφτηκαν να επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις με την αγορά καινούργιων ταμειακών μηχανών,που στην ουσία δεν αλλάζουν την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά την φοροαποφυγή η  τη φοροδιαφυγή.

Γειασάν του μάγκα που θα πουλάει τις καινούργιες ταμειακές μηχανές και του μάγκα που θα τις εγκρίνει!Και γαμώ τη φάμπρικα λέμε!

Υ.Γ.:(επισήμανση αναγνώστη μας):Υπάρχει αυτή η υποδομή στο server του taxisnet;Φαντάζομαι ότι για να εκδοθεί η απόδειξη από την ταμειακή θα πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί η επικοινωνία της με τον server,να πάρει δηλ. το ΟΚ .Για φαντάσου να περιμένεις 1, 2, 5, 10 λεπτά να βγεί η απόδειξη, όλοι οι πελάτες θα λακάνε χωρίς απόδειξη. Ο Μήτσος θα τραβάει το καλώδιο από το τηλέφωνο και πάει...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Πολλά θάχα να πώ, αλλά που χρόνος.
Ένα μόνο. Σκέφτεται κανείς το μπάχαλο στον server του ΚΕΠΥΟ ;
Γιατί φαντάζομαι ότι για να εκδοθεί η απόδειξη από την ταμειακή θα πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί η επικοινωνία της με τον server. να πάρει δηλ. το ΟΚ .
Για φαντάσου να περιμένεις 1, 2, 5, 10 λεπτά να βγεί η απόδειξη.: όλοι οι πελάτες θα λακάνε χωρίς απόδειξη. Ο μήτσο θα τραβάει το καλώδιο από το τηλέφωνο και πάει...

logia είπε...

θα έλεγα
ενα κι ενα κάνουν δυο μές το καφενείο
αλλά φαίνεται τα κουκιά δεν τα μετράμε όλοι με την ίδια αριθμητική

σωστό το κείμενο
σωστό και το σχόλιο
την καλημέρα μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε πολύ σωστή η επισήμανσή σου (το βλέπουμε άλλωστε ήδη όταν πληρώνουμε με κάρτα πόση ώρα κάνει να γίνει η σύνδεση,σκεφθείτε τι γίνεται όταν όλα τα καταστήματα κι όλες οι αποδείξεις θα πρέπει να καταχωρούνται στο taxis!)και την πρόσθεσα ήδη στο άρθρο.
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή!

zeidoron dtsoukas είπε...

Νέλλυ μου στο χωριό μου λένε "νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινάει"!!!αυτό κάνουν και στο ΥΠΟΙΚ,σοφίζονται διάφορα χωρίς να χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του και κανένας δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό πως πίσω από την ιστορία δεν κρύβεται κάποια εταιρεία που διαθέτει τις συγκεκριμένες ταμειακές.
Σ' αυτή τη χώρα γίναμε θέλοντας και μη καχύποπτοι με όλα αυτά που ζούμε.
Να είσαι καλά,χάρηκα που πέρασες και καλό φθινόπωρο!

EnergyTechnology είπε...

Πολύ απλά, όταν ο κυρ Μήτσος δεν θα κόβει απόδειξη τότε θα βγαίνει ένα χέρι από την ταμειακή μηχανή και θα του δίνει μια δυνατή φάπα.

Θα το εφεύρουν και αυτό τα "τσακάλια" του υπουργείου οικονομικών. Τόσα και τόσα ανακάλυψηαν αυτόν τον καιρό, χαράτσια φόρους κτλπ!

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά, αφρικανικές χώρες χωρίς καθόλου τηλεπικοινωνιακό δίκτυο έχουν διασυνδεδεμένες ταμειακές μηχανές - υπουργεία οικονομικών τους.... και μάλιστα από ελληνικές εταιρίες & ελληνική τεχνογνωσία.
Οτιδήποτε βοηθάει σε διαφάνεια και ξεκάθαρες συναλλαγές είναι πάντα θετικό βεβαια αυτό δεν φτάνει μόνο του για τους επαγγελματίες

Read more: Go to TOP and Bottom