Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τι ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή κατά την ψήφιση των μέτρων;

Στο σημερινό Βήμα,εκτός από την αστεία ιστορία του πραξικοπήματος... που δεν έγινε ποτέ,δημοσιεύεται στη στήλη του Βηματοδότη και κάτι πάρα πολύ σοβαρό για τις εξελίξεις στη χώρα!
Τι ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή μετά τη γνωστή... «εμφάνιση» στη Ραφήνα; 
Γνώστες προσώπων και πραγμάτων βεβαιώνουν συνεργάτη μου ότι στο κόμμα του κ. Ν. Μιχαλολιάκου επικρατεί προβληματισμός για την ενδεδειγμένη στρατηγική. 

Προς το παρόν εξετάζονται με άκρα μυστικότητα δύο «δραστικές» επιλογές.
Η πρώτη είναι η πρόκληση επεισοδίου εντός του Κοινοβουλίου. Να συνδυαστεί δηλαδή η ψήφιση των μέτρων με αποδοκιμασίες και προπηλακισμό κάποιου μνημονιακού βουλευτή.
Η επιλογή αυτή μπορεί να φέρει περισσότερη δημοσιότητα στην παράταξη αλλά θα δώσει το «πάτημα» που ψάχνει η κυβέρνηση για να θέσει το κόμμα εκτός νόμου.
Η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο θεαματική, αλλά πολύ πιο σοβαρή σε θεσμικό επίπεδο.
Λίγη ώρα πριν από την ψήφιση των μέτρων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να παραιτηθούν προκαλώντας πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται - δηλαδή στις μεγαλύτερες της χώρας.
Αυτή θα ήταν μια πραγματική πράξη αποσταθεροποίησης. Κάτι ανάλογο έπραξε το ΠΑΣΟΚ το 1992 όταν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Β' Αθηνών προκαλώντας εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια τις οποίες έχασε η ΝΔ, η οποία βρισκόταν στην κυβέρνηση.
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Αραγε θα τολμήσει κάτι τέτοιο η παράταξη του κ. Μιχαλολιάκου ή πρόκειται για μία ακόμα ευφάνταστη ιστορία του Λαμπρακιστάν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: