Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών:"Δεν ζούμε από τους τόκους των καταθέσεων στην Ελβετία"!

Πολύ βαριά λόγια για πολύ χοντρόπετσα αυτιά! 
Κι όμως αυτή η αποστροφή της ομιλίας του προέδρου της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτου,στη σημερινή Γενική Συνέλευση των Δικαστών,δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο που μοίρασε το ΑΠΕ στα ΜΜΕ!!! 
Ποιος σοφός εγκέφαλος σκέφτηκε να λογοκρίνει το δικαστή;

«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των προεδρείων των άλλων δικαστικών Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η κ. Θάνου, στην ομιλία της, τόνισε ότι οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή, τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΔΕ χαρακτήρισε «άκαμπτη ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική» την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και κατέληξε ότι η άσκηση του λειτουργήματος των δικαστών και των εισαγγελέων αξίζουν σεβασμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι».

Ο κ. Φαλτσέτος τόνισε με έμφαση ότι οι δικαστές ζουν από το μισθό τους κι όχι από τους τόκους καταθέσεων στην Ελβετία!Φράση που όπως γράφουμε και στην αρχή δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο του ΑΠΕ!!!!

Αναφερόμενος, ο κ. Φαλτσέτος, στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζονται, ενώ θα κλείσουν με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, στο οποίο και θα καθορίζεται την περαιτέρω στάση του δικαστικού σώματος.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Θαρραλέα η αντίδραση του Δικαστή !

Ναι αλλά δεν θα πρέπει κάποτε να βγεί με το ίδιο θάρρος να μας τεκμηριώσει την διαπίστωση την οποία αντιπαραβάλλει με τα δικά του έσοδα ;;;;
Νομίζω;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Μου φαίνεται πως ζητάς πολλά Λυγερή μου από μια δικαιοσύνη που δυστυχώς εξαρτάται και από την πολιτεία και από τους ανώτατους δικαστικούς,οι οποίοι και το μνημόνιο έβγαλαν συνταγματικό και στάσεις εργασίας δεν κάνουν!
Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!