Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Για ποιον Δήμαρχο χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ;


Το site aftodioikisi.gr έβαλε χτες ένα κουίζ  με το δημοσίευμά του "ΣΔΟΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 320.000 €"

Τον πλουσιότερο δήμαρχο της χώρας, με δηλωθέν εισόδημα το 2011 πάνω από 320.000 ευρώ έχει βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για γνωστό ανά το πανελλήνιο δήμαρχο μεγάλου δήμου της χώρας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή του και μετά το ασυμβίβαστο που θέσπισε ο «Καλλικράτης» από 1.1.2011 εξακολουθεί να δηλώνει τεράστια εισοδήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  το συγκεκριμένο εισόδημα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από την μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο εν λόγω αιρετός.
«Short list» από τους  500
Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.grαναφέρουν ότι στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται και αυτοδιοικητικοί (γίνεται λόγος για έξι ή εφτά): δήμαρχοι ή πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι ή πρώην αντιδήμαρχοι, πρώην νομάρχες και πρώην αντινομάρχες αλλά και πρώην (διορισμένοι) περιφερειάρχες.
Πρόκειται στην ουσία για τη short list των περίπου 500 πολιτικών προσώπων (αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, βουλευτές κλπ)  και  ανώτερων, κυρίως,  κρατικών λειτουργών για τους οποίους είχε ξεκινήσει έρευνα όταν ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ήταν ο εισαγγελέας Ι. Διώτης.
======
Εμείς ψάχνοντας τα δημοσιευμένα στις σελίδες των δήμων "πόθεν έσχες" των προβεβλημένων πανελληνίως αιρετών βρήκαμε έναν με εισόδημα 327.483,36 ευρό αλλά... δεν γνωρίζουμε αν είναι η λύση του κουίζ!
Μας κάνει εντύπωση όμως,πως είναι δυνατόν δηλωμένα εισοδήματα να μην είναι νομίμως αποκτηθέντα,όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: