Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Βάνδαλοι κατέστρεψαν το μνημείο του Λουκή Ακρίτα στο Μεσολόγγι - Ελενα Ακρίτα:"Ντροπή και αίσχος"!


Οι καταστροφές συνεχίζονται και οι βανδαλισμοί εντείνονται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αυτή τη φορά σε βάρος των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας. «Άγνωστοι» κατέστρεψαν ολοσχερώς χθες βράδυ την προτομή που κοσμούσε πλατεία της πόλης και είχε ανεγερθεί προς τιμή του Λουκή Ακρίτα, προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ιδίας της οικογένειας του Λουκή Ακρίτα.

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε για το γεγονός αυτό. « Απογοήτευση, οργή και ντροπή με διακατέχουν. Αρνούμαι να κατανοήσω ποιες «ιδεολογίες» ή «ιδεοληψίες» - αν πρόκειται για τέτοιο φαινόμενο - καταστρέφουν ότι βρουν στo διάβα τους. Από δημόσια περιουσία έως το μνημείο του Κυπρίου αγωνιστή της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, του Λουκή Ακρίτα. Του ανθρώπου που έχει συνδεθεί διαχρονικά με το αξιακό υπόβαθρο της θυσίας των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», μέσω της φράσης του «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου!». Ως εδώ και μη παρέκει».
http://www.messolonghi.gr/

Δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση της Ελενας Ακρίτα για τη βεβήλωση της μνήμης του πατέρα της.Δείτε πως εκφράστηκε μέσα από τη σελίδα της στο Facebook
από Γηγενής Αγρινιώτης

2 σχόλια:

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

Το "...Αρνούμαι να κατανοήσω ποιες «ιδεολογίες» ή «ιδεοληψίες» - αν πρόκειται για τέτοιο φαινόμενο..." του δήμαρχου δεν το καταλαβαίνω.
Εννοεί, ότι κάποιοι ανέλαβαν την ευθύνη και εξηγούν τους λόγους της πράξεώς τους?????
Τότε οι ΧΟΥΝΤΕΣ, πρώτα πρέπει να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της όποιας ανακοίνωσης ανάληψης ευθύνης και μετά να πάρω όποια θέση.
Σεβαστό, το οτιδήποτε έκανε ο Λουκή Ακρίτας για τη Κύπρο και αφορά πρωτίστως τους αδελφούς Κυπρίους.
Εγώ προσωπικά, έχω τιμήσει με αναφορές μου, πολλές φορές, και τη Κύπρο και το Μεσολόγγι, αλλά ποτέ δεν σκέφθηκα, ότι αυτό είναι αρκετό, για να πάω να στήσω τη προτομή μου στη κεντρική πλατεία Λευκωσίας και στη κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.
Αυτά είναι καθήκον και δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών και ΟΧΙ των οικογενειών που διεκδικούν μερίδιο εξουσίας και αυτοπροβολής.
Τι θα πει "η προτομή ήταν προσφορά της οικογένειας και..."
ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
Δεν καταδικάζω κανέναν αόριστα και με κλειστά τα μάτια.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Μπαρμπανίκο εσύ μια χαρά τα λες αλλά... άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων και δη όσων έχουν δημόσια αξιώματα ή διεκδικούν μερίδιο εξουσίας και αυτοπροβολής!
Το χειρότερο είναι πως χτες συνελήφθη στο Μεσολόγγι μία φοιτήτρια από τη Χαλκίδα να βεβηλώνει αγάλματα.Βέβαια το ρεπορτάζ δεν αναφέρει για ποιούς λόγους το έκανε.Καλώς ή κακώς πάντως δεν φταίνε σε τίποτα τα αγάλματα.
Να είσαι καλά,καλημέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom