Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Κρίμα κύριε Εισαγγελέα! Μας γεμίσατε τζάμπα φρούδες ελπίδες για το ξεβρόμισμα του τόπου

Όπως το περιμέναμε: «Δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων"...!!!
Όπως ακριβώς το περιμέναμε: Οι έρευνες ταχύτατα απέδειξαν ότι όλα ήταν στη φαντασία και στη σφαίρα του νοητού και του παραλόγου του μυαλού των δύο εισαγγελέων...ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ!! Όσο για το νομοσχέδιο που επίκειται να τους πάρει τις υποθέσεις μέσα από τα χέρια συγκεντρώνοντας το οικονομικό έγκλημα του λευκού κολλάρου στα χέρια του ενός ανδρός ή γυναικός (οψόμεθα) του ΑΡείου Πάγου, κανένα πρόβλημα και κανένα ύποπτο τερτίπι της εκτελεστικής εξουσίας.
Κατά τη γνώμη μας δύο τινα συμβαίνουν:
α) Αν όντως αληθεύει ότι οι έρευνες που διεξήγαγε ο κ. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, απέδειξαν ότι ουδείς παρενέβη στο έργο των εισαγγελέων και ότι αυτοί ενήργησαν παρορμητικά, τότε μάλλον έχουμε αναθέσει τις τύχες της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος σε δύο γραφικούς και παρορμητικούς εισαγγελείς που από τη μία παραιτούνται με πάταγο και από την άλλη δίνουν και δημοσιότητα σε θέματα υπηρεσιακά που θα έπρεπε κανονικά να τα λύσουν με τις νόμιμες αναφορές τους και τα διαβιβαστικά έγγραφά τους προς τους αρμόδιους της εκτελεστικής και δικαστικής ηγεσίας και όχι να ανακατέψουν το σύμπαν με μία παταγώδη παραίτηση,"φούσκα" , διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για "δήθεν"παρεμβάσεις στο έργο τους...
β) Αν δεν αληθεύει ότι οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι τίποτε δεν συνέβη, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η γενική αίσθηση που πλέον έγινε βεβαιότητα του "φασκελοκουκουλώματος" με τις ευλογίες της ηγεσίας της Δικαστικής εξουσίας.
Για γέλια είστε κύριοι, για πολλά γέλια αν νομίζετε πλέον ότι σας πιστεύει κανείς!!!!!!
Όσο για τους δύο εισαγγελείς : κρίμα που ο κόσμος πίστεψε στο ήθος τους και την ακεραιότητά τους και έλπισε ότι αυτοί θα αποκαλύψουν τη σαπίλα που τελευταία μας έχει πνίξει μέχρι το λαιμό και η μπόχα ζέει στα ρουθούνια μας!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ!!
Παρακάτω το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικά με τις "αποκαλύψεις" που ...δεν έκαναν οι "ψευτοπαραιτηθέντες" εισαγγελείς απλά για να γελάσουμε άλλη μια φορά με τα χάλια μας!!Και ότι με συνοπτικές διαδικασίες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΦώτης Μακρής κλείνει την υπόθεση της παραίτησης των δυο οικονομικών αντιεισαγγελέων Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, κρίνοντας ότι «δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους» και ότι «η ενέργεια της αίτησης αντικατάστασης τους ήταν παρορμητική».

Στο πόρισμα του κ. Μακρή που αποκαλύπτει το «Βήμα», ο αντιεισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω έρευνα, αφού «από τις έγγραφες διευκρινίσεις των δυο αντιεισαγγελέων, προκύπτει ότι μοναδικός λόγος για την αίτηση αντικατάστασής τους, ήταν η προώθηση σχεδίου νόμου με το οποίο η αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος ανατίθετο σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Οι δύο εισαγγελείς - επισημαίνει ο κ. Μακρής - εξέλαβαν την προωθούμενη αντικατάστασή τους ότι, ενδεχομένως, υπαγορεύεται από επιχειρηματικά συμφέροντα. Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η αίτηση αντικατάστασης τους υπαγορεύτηκε από παρόρμηση της στιγμής και αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην άσκηση των καθηκόντων τους. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει σήμερα η υπόθεση των καταγγελιών των δύο οικονομικών αντιεισαγγελέων, που άρχισε με την επιστολή, η οποία περιείχε βαριές καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο τους και ειδικότερα στη διερεύνηση «καυτών» φακέλων οικονομικών εγκλημάτων.

«Δεν εκλιπαρούμε για βοήθεια στο έργο μας, το απαιτούμε» δήλωσαν κατά την έξοδό τους οι δύο αντιεισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για του παραδώσουν το κείμενο με τις διευκρινίσεις για τις καταγγελίες τους. Από το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση και τα χαμόγελα των εισαγγελέων, φαίνεται ότι ευοδώνεται η προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης που ξέσπασε με την επιστολή παραίτησης των δυο. Χθες πάντως οι δύο αντιεισαγγελείς ανέπτυξαν προφορικά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε όλα τα εμπόδια που συνάντησαν στη διερεύνηση καυτών υποθέσεων του οικονομικού εγκλήματος. Μεταξύ αυτών είναι το λαθρεμπόριο πετρελαίου, η δανειοδότηση της Proton Bank και οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έως σήμερα παραιτηθέντες οικονομικοί αντιεισαγγελείς Εφετών αναφέρουν μεταξύ των άλλων στο δισέλιδο υπόμνημά τους: «Δεν θα εκτραπούμε από τον προ εκτιθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο, δυστυχώς, στη νεοελληνική πραγματικότητα. Δεν έχει νόημα άλλωστε να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει. Ουδόλως όμως μας επηρεάζει στην υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παράλληλα και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς, αλλά, κυριολεκτικά, μας εξοντώνει και μας καταργεί».
http://enomenoiblogers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: