Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Kαμπάνες από Γερμανικό δικαστήριο για μίζες σε αξιωματούχους του Ελληνικού υπουργείου Αμυνας


Πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία Ferostaal απο δικαστήριο του Μονάχου, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Σε διετή φυλάκιση με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη.
Η απόφαση του δικαστηρίου μιλάει για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων στο υπουργείο Αμυνας το 2000.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal ενώ καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 36.000 και 18.000 ευρώ, για μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ το 2000 στην Ελλάδα και το 2003 στην Πορτογαλία.

Η απόφαση για την Ελλάδα αφορά την προμήθεια των τεσσάρων (συν δύο) γερμανικών υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων το “Παπανικολής”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου απο τα 62 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον το 1/3 πήγε σε αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Άμυνας μέσω ενδιάμεσων συμβούλων που βοήθησαν τη Ferrostaal να έχει προσβάσεις στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Mega, στην αγόρευσή του ο δικαστής είπε οτι “τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς, όχι από ιδιώτες. Όποιος πληρώσει μίζες γι' αυτές τις δουλειές, πρέπει αναγκαστικά να προσεγγίσει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να αγοραστούν τα υποβρύχια".

Και οι δύο κατηγορούμενοι, που παραδέχθηκαν οτι έδωσαν τις μίζες σε Ελλάδα και Πορτογαλία, είχαν κάνει συμφωνία, γι' αυτό και οι ποινές τους είναι με αναστολή. Οι ίδιοι είχαν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους πως για λόγους δικής τους ασφάλειας δεν ήθελαν να γνωρίζουν τους αποδέκτες των μιζών, λέγοντας πως σε τέτοιες δουλειές καλό είναι να μην ξέρεις πού πάνε τα χρήματα.
http://www.newsit.gr/


TON AKH ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΜΙΖΩΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ Η FRANKFURTER ALLGEMAINE

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον αποδέκτη μιζών για τα υποβρύχια κατονομάζει η ηλεκτρονική έκδοση της Γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemaine σε ανάρτηση που "σήκωσε" πριν από λίγο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα...
η ακριβής μετάφραση του οποίου είναι ότι : "μεταξύ των δικαιούχων είχε συμπεριληφθεί,ως εκ τούτου, και ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος , ο οποίος δεν διώκεται στην Ελλάδα", η εμπλοκή του πρώην υπουργού είναι άμεση και προκύπτει από την αναφορά του ονόματός του στη δίκη για την εταιρεία Ferostaal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: