Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός "παιχνιδιού" ο Πάγκαλος


Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, φουντώνοντας έτσι τα σενάρια για αλλαγή ρόλων και δεδομένων στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου λίγο αργότερα μετέβησαν εκεί, εκτός από τον «οικοδεσπότη» Γιάννη Ραγκούση, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Βασικό θέμα της διευρυμένης σύσκεψης η άνοδος του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη και η προετοιμασία της πρωθυπουργικής παρουσίας και των πολιτικών οικονομικών εξαγγελιών στη Διεθνή Έκθεση.

Το παρασκήνιο, όμως, της σύσκεψης είναι έντονο και φωτογραφίζει τη σοβαρή αλλαγή πλεύσης του πρωθυπουργού, ειδικά στα πρόσωπα των υπουργών που θα στηρίζουν τις συσκέψεις διαχείρισης κρίσεων. Επί της ουσίας, μετά τον ανασχηματισμό, κάποιοι εκ των υπουργών αναβαθμίστηκαν τα μάλα, ενώ σημαίνοντα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος περνούν σιγά σιγά στο περιθώριο.
Ειδικά από τη σημερινή σύσκεψη εντύπωση προκαλεί η τρανταχτή απουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ενώ παρίστανται υπουργοί - π.χ. Γερουλάνος- των οποίων το χαρτοφυλάκιο δεν σχετίζεται άμεσα με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Προφανώς, στην παρούσα φάση και σε αυτήν την ομάδα διαχείρισης κρίσεων -την αποκαλούμενη ομάδα Ραγκούση- δεν έχει θέση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έως τώρα προήδρευε σε ανάλογες κρίσιμες συσκέψεις για μείζονος σημασίας πολιτικά ζητήματα που απασχολούσαν το κυβερνητικό επιτελείο.
Επισήμως παρόμοιες συσκέψεις θα γίνονται εφεξής στο Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω του νέου συντονιστικού του ρόλου.
Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για μια σοβαρή αλλαγή εσωκυβερνητικής πορείας του πρωθυπουργού, ειδικά στα πρόσωπα των υπουργών που θα στηρίζουν τις συσκέψεις διαχείρισης κρίσεων.
Όσον αφορά τώρα στις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι σχετικά με τις εξαγγελίες Παπανδρέου στη ΔΕΘ προκρίνονται οι φοροαπαλλαγές, η μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση επενδύσεων ως τα μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 

Εξάλλου, το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης στο εγγύς μέλλον είναι η αντιμετώπιση της ύφεσης, η αύξηση των εσόδων, η μείωση των ελλειμμάτων και ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης.
Πηγή

4 σχόλια:

ΑΝOULI είπε...

Kαλησπέρα Ζείδωρον.........Νομίζω ότι περισσότερο μετράει η δουλειά που θα κάνουν οι υπουργοί από την προώθηση τους......
Εξάλλου η ψήφος του λαού δίνει τελικά τη σημαίνουσα σημασία στο ποιος μένει και ποιος φεύγει ή μένει στο περιθώριο..........Αυτά είναι προς δημοσιογραφική κατανάλωση ...Τι λες;;;;
Καλό βράδυ

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Ο λαός λέει: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Ότι αλλαγές και να κάνει, η εικόνα δεν αλλάζει, η ουσία παραμένει η ίδια...
Όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.
Για μένα, είτε είναι μέσα στο παιχνίδι ο Πάγκαλος είτε έξω, δεν σημαίνει τίποτα.
Ούτως ή άλλως μήπως μπορούν να κινηθούν πέρα από τη γραμμή του Μνημονίου;
Επομένως, όποιοι και να είναι, απλοί εκτελεστές εντολών θα είναι....
Άστα ZΕΙΔΩΡΟΝ...
Μη χειρότερα να λέμε.
Καλό βράδυ
και καλή υπομονή να έχουμε όλοι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Συμφώνω αγαπητή Ανούλι με την προσθήκη πως και να έχει κάποιος κατά νου να κάνει κάτι είναι όλα προαποφασισμένα κι έχουν δρομολογηθεί.Επικοινωνιακά κόλπα είναι όλα αυτά αλλά δεν νομίζω πως "τσιμπάει" πια ο κόσμος,ξεσκεπάστηκαν όλοι.Να δούμε και την ψήφο του λαού στις 7 του Νοέμβρη θα είναι καταδικαστική γι' αυτούς που μας έφτασαν μέχρι εδώ;Καλό σου βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ακριβώς αγαπητή Βασιλική και μη χειρότερα!Για να δούμε ο λαός θα μιλήσει ή για άλλη μια φορά θα κάνει την κολοτούμπα του την ημέρα των εκλογών κι από Δευτέρα θα γκρινιάζει πάλι;Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom