Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

48ωρη απεργία,ασφαλιστικά μέτρα κι απειλές για λουκέτο στον ημερήσιο τύπο

- Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 48ωρη απεργία
- Συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ
- Η πλειοψηφία των εργαζομένων στον Πήγασο ψήφισαν υπέρ μίας γενικευμένης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ
-Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν απόψε οι ιδιοκτησίες της
ΠΗΓΑΣΟΣ και του ΔΟΛ.

Η αντίδραση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, που μεταξύ άλλων εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, ήταν άμεση. Απειλήθηκε ακόμα και λουκέτο στο ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία. Ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, Παντελής Καψής, είπε στους εργαζόμενους οτι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Βήμα προκειμένου να αποφασίσουν εάν συμφωνούν με την 48ωρη απεργία που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σε δεύτερη φάση εάν συμφωνούν να προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ νέα απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον ΠΗΓΑΣΟ και κυρίως στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ενώ και στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα μετέβη αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στο Έθνος υπήρξε τεταμένη νωρίτερα με μεμονωμένα επεισόδια, ενώ η γενική συνέλευση των εργαζομένων τόσο στο Έθνος όσο και στην Ημερησία και Goal αποφάσισε με πλειοψηφία όχι στην απεργία μεμονωμένα στα μέσα όπου έχουν γίνει απολύσεις, αλλά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα 70 ψήφοι έλαβε η εκδοχή να πραγματοποιηθεί απεργία 48ωρη σε όλα τα μέσα και εναντίον της απεργίας τάχθηκαν 36 άτομα.

Νωρίτερα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και του «ΔΟΛ», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΗΜ:24ωρη απεργία αποφασίστηκε για την Παρασκευή, 1/10/2010 κατά των ομαδικών απολύσεων στην “Ελευθεροτυπία” στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, σε όλες τις εταιρείες της Χ.Κ. Τεγόπουλος και φυσικά στο τυπογραφείο του Κορωπίου, όλες οι Ενώσεις: ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: