Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπορνεύεται η νομιμότητα κάτω από την Ακρόπολη


Γράφει η Κυρά του ΠΗΓΑΙΜΟΥ μ' αφορμή την αποκάλυψη κυκλώματος απατεώνων που λυμαίνονται ακίνητες περιουσίες,χωρίς να έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο μισόλογα σε blogs και ΜΜΕ.

Βοά ο κόσμος πως στο κύκλωμα συμμετείχαν επτά δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ακόμα και... μπράβοι της νύχτας!
Είναι πράγματι τραγικά δείγματα διαφθοράς σε όλο της το μεγαλείο στην χώρα μας. Αυτός είναι ένα ισχυρός λόγος να βγούμε στους δρόμους να απαιτήσουμε κάθαρση εδώ και τώρα. Ακόμη ισχυρότερος από το ψωμί που μας κόβουν και την μπουκιά που μας παίρνουν απ' το στόμα.
Εγώ όμως ερωτώ:
1.- Γιατί τόσο διακριτική και "πολιτισμένη" προσέγγιση της ενημέρωσης στο θέμα;
Να εκπορνεύεται η νομιμότητα κάτω από την Ακρόπολη και μπρος από τα μάτια μας και να φοβούνται να δαχτυλοδείξουν τους εγκληματίες ;
Η προσήλωση στα προσωπικά δεδομένα τους μάρανε κι όχι η προστασία της κοινωνίας από μια εγκληματική σπείρα σίγουρα με πάρα πολλά πλοκάμια που αν δεν γνωστοποιηθούν,ακόμη και να πιαστούν,θα συνεχίσουν να ιδρύουν εν ευθέτω χρόνο εταιρείες του εγκλήματος;
Και κάτι ακόμη εξ’ ίσου σοβαρό.
Το δημόσιο αίσθημα περί ανυποληψίας των πάντων,την περιφρόνηση στους νόμους που δεν είναι επαρκείς να προστατεύουν την περιουσία του κράτους και των πολιτών και μέσα από πόρτες και παράθυρα μπαινοβγαίνουν η καταστρατήγησή τους και η δολιοφθορά υπέρ υπεράνω υποψίας Υψηλά ιστάμενων προσώπων,δεν το φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει όσον ούπω σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Καλά τόσο ανόητοι ή τόσο αλλού είναι οι άνθρωποι ;;;
2.- Να μας πει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ σε τι άμεσες ενέργειες προέβη ,αν δήμευσε περιουσίες , αν ανέστειλε μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης την λειτουργία των εν λόγω δικηγορικών γραφείων, αν απέπεμψε έστω και προσωρινά από τους κόλπους της Δικαιοσύνης τους επίορκους δικαστές, αν απομάκρυνε από τις θέσεις τους πάραυτα τους εμπλεκόμενους δημόσιους λειτουργούς.
3.- Τέλος να μας πει ο σεβασμιότατος Ιερώνυμος τι περιμένει τέλος πάντων από αυτόν τον εωσφόρο, που όλοι καταλάβαμε ποιος είναι, (γνωστός και μη εξαιρετέος ) και δεν τον ξυρίζει βιαίως ; Να μας πουλήσει την μισή Ελλάδα στους Τούρκους ;;;;

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για λαθρεμπόριο χρυσού και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, συνοδευόταν κατά τις μετακινήσεις του από τρεις μπράβους. Στενός του συνεργάτης ένας φίλος του, μουσικός, με την ομάδα να συμπληρώνεται από Ρουμάνους «βοηθούς».

Για τις κομπίνες με τους πλειστηριασμούς και τις οικειοποιήσεις ακινήτων, το κύκλωμα χρειαζόταν ανθρώπους που έπρεπε να βρίσκονται στις σωστές θέσεις. Σε πόστα που θα τους επέτρεπαν να γνωρίζουν πότε και σε ποιον έπρεπε να επιτεθεί το κύκλωμα, που θα τους εξασφάλιζαν ότι όλα θα γίνονταν «νομότυπα».

Μία θέση «σταθμός», ήταν αυτή του ιερέα. Ο «άγιος πατέρας», σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία, κατέχοντας τα ινία του παραδικαστικού κυκλώματος.
Ο πολιτικός μηχανικός ενέταξε στη «φαμίλια» έναν πρώην δικαστή, ο οποίος συνεργαζόταν με μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Ο πρώην δικαστής, με τη σειρά του, «στρατολόγησε» και τη σύζυγό του, η οποία είναι εφέτης. Στην ίδια ομάδα ενσωματώθηκαν δύο αστυνομικοί, από τον Άλιμο και το Ψυχικό, ο ρόλος των οποίων ακόμα ερευνάται από τους αστυνομικούς, αλλά και ένας ιδιωτικός αστυνομικός, ο οποίος πραγματοποιούσε έρευνες για τα υποψήφια «θύματα».

Επίσης, την πόρτα του κυκλώματος άνοιξε ο «αρχηγός» σε δύο πολιτικούς και δύο δημάρχους, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης «μαύρου» χρήματος.

Ο ιερέας έφερε στην ομάδα, επίσης, μία γυναίκα δικηγόρο, φίλη και του πολιτικού μηχανικού, η οποία είχε φυλακιστεί για πλαστογραφία.

Στη συνέχεια, ο «άγιος πατέρας» δημιούργησε τη δική του μικρή ομάδα, η οποία αποτελούνταν από ένα δικηγόρο -χειριστή των πλειστηριασμών-, περίπου δέκα Κύπριους ιδιώτες, οι οποίοι βοηθούσαν στη σύσταση εταιρειών «μαϊμού», αλλά και μία γυναίκα δικηγόρο με έδρα τον Πειραιά, η οποία, μάλιστα, εμφανιζόταν ως σύμβουλος υπουργείου.

Για να μπορούν, όμως, να δράσουν αποτελεσματικά, έπρεπε το κύκλωμα να «εισχωρήσει» και στην Εφορία.

Έτσι, ο πολιτικός μηχανικός, που είχε ήδη τις γνωριμίες του, έκανε το επόμενο βήμα. Πρότεινε, λοιπόν, σε εργαζόμενους του ΣΔΟΕ μία όχι και τόσο νόμιμη συνεργασία. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, που εντάχθηκαν στο κύκλωμα, ενημέρωναν για επικείμενους ελέγχους σε εταιρείες. Αυτοί με τη σειρά τους έβαλαν στην «ομάδα των 50» υπαλλήλους από διάφορες ΔΟΥ, με κύρια «ενασχόληση» να σφραγίζουν μισθωτήρια συμβόλαια στα βόρεια προάστια.

Το «καρέ» συμπλήρωσαν δύο δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι υπέγραφαν ψευδείς βεβαιώσεις επίδοσης εγγράφων, τα οποία και συνέτασσαν τρεις συμβολαιογράφοι –φυσικά- με το αζημίωτο.

Για να μπορέσει, όμως, αυτό το «μαγαζάκι» να έχει πάντα δουλειά, έπρεπε να βρεθεί και ένας «κράχτης». Πρόκειται για ένα συνδικαλιστή, υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, σε συνεργασία –πάντα- με έναν ακόμη συνδικαλιστή από τον τομέα των τροφίμων.
Αποκαλυπτικά αποσπάσματα από http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176800&cid=4

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου βλέπω πως αυτή η υπόθεση σ' έχει τσιγκλίσει πάρα πολύ!
Δεν έχεις άδικο,γιατί κι απόψε τα δελτία δεν είπαν τίποτα,πάει για πνίξιμο φαίνεται.Πάντως η μπλογκόσφαιρα σε τίμησε δεόντως,αρκετά μπλογκς αναδημοσίευσαν το άρθρο σου.
Να είσαι γερή και δυνατή και καλό ξημέρωμα!

Υ.Γ.:Εξυπακούεται πως όποτε θέλεις το μπλογκ είναι στη διάθεσή σου για οποιοδήποτε θέμα!