Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύκλωμα απατεώνων "έτρωγε" ακίνητες περιουσίεςΑποκαλύπτει ο Βασίλης Χήτος
Χείμαρρος έρχονται οι αποκαλύψεις για τους μεγαλοαπατεώνες δικηγόρους που με τις πλάτες ορισμένων δικαστών και με την συνδρομή πάντα ρασοφόρου πρώην κατάδικου, υπέκλεπταν ακίνητες περιουσίες του δημοσίου ή ιδιωτών.
Η συμμορία των «20» που αντέγραψε χωρίς όμως φόνους την τακτική της «Εταιρείας δολοφόνων» έχει ως …συμβουλάτορά της πρώην συνδικαλιστή εφοριακών, αλλά και ...

υπάλληλο του ίδιου κλάδου που υπηρετεί σε ΔΟΥ των βορείων προαστίων.
Οι άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται και ιδιώτης αρχιλογιστής γνωστός τοις πάσοι που μάλιστα πολιτεύεται ενεργά με συγκεκριμένο κόμμα. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να επικαλούνται το όνομα του αρχιλογιστή, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και συνενοχή.
Η συμμορία είχε ιδρύσει περισσότερες από εκατό Off Shore εταιρείες που τις χρησιμοποιούσε ως πλυντήριο μαύρου χρήματος για τις αγοραπωλησίες τις οποίες έκανε. Η σπείρα έχει ως σκοτεινό της εγκέφαλο απόφοιτο του Πολυτεχνείου που στις 6 Δεκεμβρίου του 1984 κατηγορήθηκε μαζί με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για παράνομη εισαγωγή χρυσού και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Οι μεγαλοαπατεώνες για τις δουλειές τους χρησιμοποιούσαν «τηλεμαϊντανό» δικηγόρο, που συμμετείχε σε εκπομπή εκρηκτικής ξανθιάς, που μόλις κατέπεσε από τον τηλεοπτικό της θρόνο, έπιασε δουλειά και συνελήφθη ως «εταίρα» για πληρωμένο έρωτα.
Ο υπόδικος για άλλη υπόθεση ρασοφόρος της σπείρας είχε κυρίαρχο ρόλο λόγω των προσβάσεων που εξακολουθεί να έχει στον χώρο της δικαιοσύνης.
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει στον νομικό κόσμο των Αθηνών, το γεγονός ότι άλλος δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του, σε πολύκροτη δίκη, παραιτήθηκε πριν μια εβδομάδα και λίγο πριν την αγόρευσή του στο δικαστήριο. Ο ίδιος βέβαια επικαλέστηκε οικονομική διαφωνία με τον πελάτη του, αλλά φημολογείται έντονα πως δεν ήθελε να ταυτιστεί το όνομά του για τη βόμβα που θα έσκαγε με τον μεγαλοαπατεώνα ιερωμένο.
Η έρευνα πάντως γίνεται υπό την επίβλεψη του αδέκαστου εισαγγελικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, που στο παρελθόν έχει βγάλει σε πέρας αντίστοιχου ενδιαφέροντος υποθέσεις.
Διαβάστε και το προηγούμενο άρθρο για το ίδιο θέμα πάλι από το  
Σημ:Οπως αποκάλυψε η εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" απόψε ο "τηλεμαϊντανός" δικηγόρος είναι ο Πέτρος Λεουτσάκος κι ο ρασοφόρος ο γνωστός από το παρελθόν Ιάκωβος Γιοσάκης!

7 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τι να πει κανεις....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

σε εκπομπή εκρηκτικής ξανθιάς, που μόλις κατέπεσε από τον τηλεοπτικό της θρόνο, έπιασε δουλειά και συνελήφθη ως «εταίρα» για πληρωμένο έρωτα.


Η Μιχαλονάκου Ζεί;;;;

Βάσσια είπε...

Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα...

Το διάβαζα σήμερα στις εφημερίδες.

Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω, δεν τους αγγίζει τίποτα!

Καλησπέρα Δημήτρη

zeidoron dtsoukas είπε...

Ο,τι και να πεις Ρίκη μου θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου!!!
Αστο ξέχνατο,δεν είμαστε εμείς για τέτοια.Οσο για το ερώτημά σου για την εκρηκτική ξανθιά,πρόκειται για την κυρία Πέπη Τσεσμελή!Δεν τη θυμάσαι,στρουμπουλή με πλουσιότατο μπούστο,που πράγματι συνελήφθη για όσα λέει το ρεπορτάζ!Πάτα στο google τ' όνομά της να σου φύγει η απορεία!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου σε τούτη τη χώρα τελικά καταντήσαμε ο κλέψας του κλέψαντος και τα κορόιδα!Να σκεφτείς πως η υπόθεση άρχισε να σκαλίζεται επειδή το κύκλωμα "έτρωγε" και περιουσίες εφοπλιστών!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη μου.
Βοά ο κόσμος. Αλλά εγώ είπα θα τα μάθω από τον Δημήτρη και ως συνήθως δικαιώθηκα. Είναι πράγματι τραγικά δείγματα διαφθοράς σε όλο της το μεγαλείο στην χώρα μας. Αυτός είναι ένα ισχυρός λόγος να βγούμε στους δρόμους να απαιτήσουμε κάθαρση εδώ και τώρα. Ακόμη ισχυρότερος από το ψωμί που μας κόβουν και την μπουκιά που μας παίρνουν απ'το στόμα.
Εγώ όμως ερωτώ.
1.- Γιατί τόσο διακριτική και "πολιτισμένη" προσέγγιση της ενημέρωσης στο θέμα ;
Να εκπορνεύεται η νομιμότητα κάτω από την Ακρόπολη και μπρος από τα μάτια μας και να φοβούνται να δαχτυλοδείξουν τους εγκληματίες ;
Η προσήλωση στα προσωπικά δεδομένα τους μάρανε κι όχι η προστασία της κοινωνίας από μια εγκληματική σπείρα σίγουρα με πάρα πολλά πλοκάμια που αν δεν γνωστοποιηθούν ,ακόμη και να πιαστούν , θα συνεχίσουν να ιδρύουν εν ευθέτω χρόνο εταιρείες του εγκλήματος. ;
Και κάτι ακόμη εξ’ ίσου σοβαρό.
Το δημόσιο αίσθημα περί ανυποληψίας των πάντων ,την περιφρόνηση στους νόμους που δεν είναι επαρκείς να προστατεύουν την περιουσία του κράτους και των πολιτών και μέσα από πόρτες και παράθυρο μπανοβγαίνουν η καταστρατήγη στους και η δολιοφθορά υπέρ υπεράνω υποψίας Υψηλά ιστάμενων προσώπων δεν το φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει όσον ούπω σε ανεξέλικτες καταστάσεις; Καλά τόσο ανόητοι ή τόσο αλλού είναι οι άνθρωποι ;;;
2.- Να μας πει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ σε τι άμεσες ενέργειες προέβη ,αν δήμευσε περιουσίες , αν ανέστειλε μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης την λειτουργία των εν λόγω δικηγορικών γραφείων, αν απέπεμψε έστω και προσωρινά από τους κόλπους της Δικαιοσύνης τους επίορκους δικαστές, αν απομάκρυνε από τις θέσεις τους πάραυτα τους εμπλεκόμενους δημόσιους λειτουργούς.
3.- Τέλος να μας πεί ο σεβασμιότατος Ιερώνυμος τι περιμένει τέλος πάντων από αυτόν τον εωσφόρο, που όλοι καταλάβαμε ποιος είναι, (γνωστός και μη εξαιρετέος ) και δεν τον ξυρίζει βιαίως ; Να μας πουλήσει την μισή Ελλάδα στους Τούρκους ;;;;
Αν πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη για το ακατάσχετο κατηγορώ, στην σελίδα σου( Βλέπεις στον ΠΗΓΑΙΜΟ μας δεν βάζω τέτοια θέματα) συγνώμη δεν θα το κάνω ,γιατί τίποτα δεν γίνεται να πάρω πίσω.
Καλό σου απόβραδο

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Πάντως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο κύκλωμα συμμετείχαν επτά δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ακόμα και... μπράβοι της νύχτας!

Παράλληλα, ερευνάται η ενδεχόμενη συμμετοχή αλλά και ενός... ιερέα, που φέρεται μαζί με πολιτικό μηχανικό ως εγκέφαλος του όλου κυκλώματος. Μάλιστα, ο ιερέας φέρεται να έχει συμμετοχή και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα που αποκαλύφθηκε προ πενταετίας, ενώ ο πολιτικός μηχανικός είχε κατηγορηθεί προ 25ετίας για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο χρυσού. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα δύο ηγετικά μέλη γνωρίστηκαν στη φυλακή.

Κύριος ρόλος αποδίδεται σε πέντε δικηγόρους, μια εκ των οποίων είχε προφυλακιστεί πρόσφατα για υπόθεση πλαστογραφίας. Μια άλλη έχει έδρα στον Πειραιά, στο γραφείο της οποίας εμφανίζονταν συχνά ο ιερέας και άλλοι ύποπτοι. ΕΥΠ και Αστυνομία εξετάζουν αναλυτικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κύκλωμα δύο μεγάλων νομικών γραφείων της Αθήνας καθώς και δικαστικών λειτουργών, νυν και πρώην. Παράλληλα, υπήρχε συνεργασία με υπάλληλο του ΣΔΟΕ σε κεντρικές υπηρεσίες, ο οποίος ενημέρωνε το κύκλωμα για τυχόν ελέγχους που μπορεί να διεξάγονταν στις εικονικές εταιρείες, αλλά και με υπάλληλο της ΔΟΥ Κηφισιάς, που φέρεται να υπέγραφε πλαστά μισθωτήρια ακινήτων. Ακόμα, στο κύκλωμα μετείχαν δύο δικαστικοί επιμελητές, τρεις συμβολαιογράφοι, δύο υπάλληλοι τραπεζών και... μπράβοι της νύχτας που είχαν αναλάβει την προστασία των πρωταγωνιστών, ενώ ελέγχονται και τηλεφωνικές συνομιλίες με τρεις αστυνομικούς.

Ο τζίρος του κυκλώματος πιθανόν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και η δράση του επεκτείνεται από το Κολωνάκι ως τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειχνε για ακίνητα στηνΚηφισιά. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες μνημονεύονται τα ονόματα δύο υποψηφίων βουλευτών και δύο δημάρχων που φέρεται να έχουν χρηματοδοτηθεί από το κύκλωμα προκειμένου να διευκολύνουν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων σε εκκρεμείς υποθέσεις τους. Τέλος, κύριο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχουν υποψήφιοι βουλευτές και συνδικαλιστές με τακτική τηλεοπτική παρουσία, οι οποίοι σύμφωνα με καταθέσεις λειτουργούσαν ως «κράχτες» για την προσέλκυση πολιτών στο δίκτυο της απάτης.

Ο Εισαγγελές Εφετών, Ις. Ντογιάκος, αναμένεται να ρίξει φως στις διαδρομές που έκαναν τα χρήματα, σε πρόσωπα, αίροντας τραπεζικά και τηλεφωνικά απόρρητα υπόπτων.

Τέλος πηγές του Εφετείου, τονίζουν ότι η άσκηση ποινικών διώξεων θα καθυστερήσει αφού το υλικό που έχει συλλεχθεί προς έρευνα είναι τεράστιο και πρέπει να εκτιμηθεί. Ωστόσο υπάρχει και έντονος προβληματισμός για το ότι αυτή η ενδεχόμενη καθυστέρηση να επιτρέψει σε κάποιους να διαφύγουν στο εξωτερικό.
Απόσπασμα από http://www.madata.gr/epikairotita/social/77596.html
Star.gr