Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Στον μικρόκοσμό της δίχως αντίπαλο...


Η κυβέρνηση πρέπει να χρωστά χάρη που έχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στα δικά της προβλήματα και σ' ένα ΠΑΣΟΚ που ανεβαίνει δημοσκοπικά με τον ρυθμό χελώνας στον ανήφορο.

Σε διαφορετική περίπτωση και με αυτό το χάος που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά. Η κοινωνία τις τελευταίες μέρες έγινε γι' άλλη μία φορά μάρτυρας αντικρουόμενων δηλώσεων μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, την ώρα που ο πρωθυπουργός ανησυχεί για το αν και για πόσο θα είναι ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναρωτιέται κανείς αν στην κυβέρνηση κοιτούν τις δημοσκοπήσεις, που εδώ και πολύ καιρό αναδεικνύουν το ζήτημα της ακρίβειας πρώτο και την κοινωνία εξαιρετικά προβληματισμένη από το γεγονός ότι κανενός είδους pass δεν μπορεί να το αναχαιτίσει. 

Κι όταν συγκεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης επιχείρησε εμμέσως να αναδείξει τα μείζονα θέματα, το έκανε εις βάρος μιας ανείπωτης τραγωδίας. Γιατί πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις τα όσα είπε ο υπουργός κ. Γεωργιάδης για τα Τέμπη και για το ενδεχόμενο Εξεταστικής για το δυστύχημα; Ασχολείται άραγε κανείς με τον «μικρόκοσμό» του όταν ζητά να μάθει τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκαν φρικτό θάνατο 57 άνθρωποι;

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ίσως αυτά τα φαινόμενα «ξεκούρδιστης μπάντας» στα οποία επιδίδεται η κυβέρνηση να μην καταγράφονταν τόσο συχνά αν ο επικεφαλής της ήταν πιο προσεκτικός. 

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που είχε ζητήσει σεμνότητα από τα στελέχη του αμέσως μετά τις εκλογές, ήταν αυτός που πριν από λίγο καιρό στη Βουλή απαντούσε στην αντιπολίτευση με το... ατράνταχτο επιχείρημα ότι έλαβε 41% στις εκλογές.«Επιχείρημα»... κακομαθημένου παιδιού με απλά λόγια.

Ευτυχώς δεν λειτουργούν όλοι έτσι στην κυβέρνηση και γκρίνια υπάρχει. Μπορεί να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα δημόσια και κυρίως έντονα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση διάγει ανέφελο βίο. 

Προς το παρόν ο πρωθυπουργός βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς στον ορίζοντα να τον απειλήσει, μιας και οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο και με διαφορά παρά τη μικρή φθορά που καταγράφει σε αυτές. Το μόνο που δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα είναι την αντίδραση της κοινωνίας.

https://www.efsyn.gr/

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Αυτήν ακριβώς αντίδραση της κοινωνίας τρέμει η κυβέρνηση και το πολιτικό της σύστημα. Και ο "κρυφός άσσος" στο μανίκι του λαϊκού κινήματος έχει ένα πλέον όνομα. Κ.Κ.Ε. Κάθε άλλη κουβέντα για αντιπολίτευση είναι για γέλια.
Την καλησπέρα μου.

Read more: Go to TOP and Bottom