Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για τα ετοιμόρροπα κτίρια της Πάτρας

"Καμπανάκι" κινδύνου μετά την τραγωδία με το στέγαστρο στο παλιό λιμάνι

Το γεγονός ότι ο άτυχος νεαρός μετανάστης που βρισκόταν κάτω από τη στέγη του «στεγάστρου Νο.4» στο παλιό λιμάνι -απέναντι από τον Μόλο της Αγίου Νικολάου- βρήκε ακαριαίο θάνατο,
ενεργοποίησε τις Αρχές της Πάτρας για τον κίνδυνο που διατρέχουν πολίτες και επισκέπτες από τα ετοιμόρροπα κτίσματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.


Το πρόβλημα ιδιαίτερα με τα ετοιμόρροπα της οδού Γερμανού, είναι από τα πρώτα ζητήματα στα οποία εστιάζουν πλέον δηλαδή αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, σε συνεργασία και με τον Δήμο Πατρέων.
Το πρωί της Τρίτης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, η Άμεση Δράση κινήθηκε ταχύτατα και απέκλεισε κτίσμα στην οδό Γερμανού 58 το οποίο κρίθηκε ετοιμόρροπο. Στη στέγη του διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τεράστια ξύλινα υποστυλώματα τα οποία επικρέμονταν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, ζητήθηκε από τον διευθυντή του ΤΑΣ Πατρών Ιωάννη Σωτηρόπουλο λίστα με όλα τα κατεδαφιστέα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα της Πάτρας.

Επίσης, αστυνομικές και δικαστικές αρχές μαζί με τον Δήμο, εστιάζουν τις κινήσεις τους όλες με τα κτίρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ παρεμβαίνουν πλέον άμεσα και στις καταγγελίες που γίνονται από συμπολίτες μας, όπως έγινε και χθες στην οδό Γερμανού στην άνω πόλη.

Εγινε αποκλεισμός του σημείου με κορδέλες ώστε να μην επιτρέπεται η διέλευση από το σημείο, αφού κυριολεκτικά το ταβάνι κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όσων θέλουν να περάσουν από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: