Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η μεγάλη ημέρα για "Mega", “Βήμα”, “Νέα”


Το μεσημέρι ανοίγουν οι προσφορές των τριών... μνηστήρων που διεκδικούν την είσοδό τους στο Mega και τις ιστορικές εφημερίδες “Βήμα” και “Νέα” μέσω του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Οι φάκελοι των προσφορών που έχουν υποβληθεί θα ανοίξουν στις 12:15 το μεσημέρι. Ουσιαστικά από σήμερα “Βήμα” και “Νέα” αλλάζουν χέρια, αλλά το ενδιαφέρων των περισσότερων εστιάζεται στο Mega του οποίου ο ΔΟΛ κατέχει το 22%.

Βασικοί διεκδικητές εμφανίζονται οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης, ενώ ο κατάλογος των ενδιαφερομένων είναι, κατά πολλούς, αρκετά μακρύς.

Τα σενάρια πλέον είναι τρία. Η διαδικασία είναι απλή και προβλέπει πλειοδοτικό διαγωνισμό. Δηλαδή όποιος κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά με τα περισσότερα χρήματα παίρνει την εταιρεία.

Το πρώτο σενάριο που έχει να κάνει με τον πλειστηριασμό λέει ότι εάν τελικά εμφανιστεί ένας μόνο ενδιαφερόμενος τότε θα πρέπει να γίνει συνέλευση όλων των πιστωτών του Οργανισμού οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα τη δεχθούν ή όχι.

Το δεύτερο σενάριο αφορά σε περισσότερες από μία προσφορές.. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία πηγαίνει στα χέρια εκείνου που θα δώσει περισσότερα χρήματα χωρίς άλλη διαδικασία. Δεν απαιτείται δηλαδή η σύμφωνη γνώμη των πιστωτών.

Στο τρίτο και χειρότερο σενάριο, εκείνο δηλαδή που προβλέπει ότι δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος η εταιρεία πτωχεύει, οι εφημερίδες και όλα τα άλλα Μέσα του Οργανισμού αναστέλλουν τη λειτουργία τους και τα περιουσιακά στοιχεία “βγαίνουν στο σφυρί”.

Στα δύο πρώτα σενάρια όπου υπάρχει αγοραστής αυτός παίρνει στην κατοχή του το ενεργητικό της επιχείρησης εκτός από τα χρέη, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση είτε να προσλάβει είτε να αποζημιώσει το υπάρχον προσωπικό.

Άνοιξαν οι προσφορές για ΔΟΛ
Ήδη από τις 12:15 οι προσφορές έχουν ανοίξει και εξετάζονται από την Grant Thornton και το αποτέλεσμα αναμένεται περί τις 15:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσφορές κατατέθηκαν από τους Β. Μαρινάκη, Ι.Σαββίδη, την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων BEGATA, τον Ροδόλφο Οντόνι, (centric media) ενώ υπάρχει και μια προσφορά από την πλευρά των εργαζόμενων.

Σε κάθε περίπτωση με την ύπαρξη τριών προσφορών πλέον περνάει στα χέρια του πλειοδότη χωρίς άλλη διαδικασία.

Ο αγοραστής παίρνει στην κατοχή του το ενεργητικό της επιχείρησης εκτός από τα χρέη, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση είτε να προσλάβει είτε να αποζημιώσει το υπάρχον προσωπικό.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom