Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Kαταδρομική επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ τα ξημερώματα

Κάποιοι άρχισαν περίεργα παιχνίδια με τη φωτιά...
Χτυπώντας τα ντουβάρια πάνε να μπλέξουν τη χώρα
Κάποιοι χρειάζονται επειγόντως "εθνικούς λόγους",ψηφοφορίες έρχονται.....

- Ακριβώς στις 03:00 τα ξημερώματα έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
- Μια μηχανή προσέγγισε το κτίριο από την οδό Σώχου 

- Πυροβόλησε και έφυγε προς το Γαλάτσι
- Ένα αυτοκίνητο που "φυγάδευσε" το Καλάσνικοφ και άλλη μια μηχανή η ομάδα υποστήριξης
- Παρόμοιος με εκείνον κατά της πρεσβείας της Γερμανίας τον Δεκέμβριο του 2013 ο τρόπος που έγινε το χτύπημα 

– Βλέπουν ΟΛΑ και στο βάθος... Επαναστατικό Αγώνα
- Κλειστός ο κόμβος μπροστά στην πρεσβεία – Ανοιχτή η Κηφισίας
- Κλειστοί και οι δρόμοι στο πίσω μέρος της Πρεσβείας του Ισραήλ
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ




Ούτε η περιβόητη Μοσάντ δεν κατάφερε να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ήταν 03:00 τα ξημερώματα όταν μοτοσικλέτα πλησίασε το κτίριο της πρεσβείας στο Ψυχικό, πυροβόλησε με Καλάσνικοφ και εξαφανίστηκε προς το Γαλάτσι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να γεμίσει το σημείο αστυνομικούς και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Άλλωστε, μετά τη βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι ο συναγερμός παρέμενε στο... κόκκινο.


Ο τρόπος επίθεσης θυμίζει πολύ εκείνη που έγινε πριν από σχεδόν ένα χρόνο (30 Δεκεμβρίου ήταν) στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τότε, οι πέντε δράστες είχαν φτάσει πεζή και γάζωσαν την πρεσβευτική κατοικία με 60 σφαίρες πριν εξαφανιστούν. 



Αυτή τη φορά οι δράστες είχαν λίγο διαφορετικό σχέδιο. Μια μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες προσέγγισε το κτίριο της πρεσβείας από την οδό Σώχου, όπως αναφέρουν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες και ο συνοδηγός με Καλάσνικοφ "γαζώνει" το κτίριο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στους τοίχους και τα τζάμια. 



Συγχρόνως, από την οδό Παύλου Μελά κινείται προς την πρεσβεία ένα αυτοκίνητο. Εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως ίσως αυτό να ήταν το "μέσο" για να φυγαδεύσουν οι δράστες το όπλο της επίθεσης. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην Σώχου, κάνει αναστροφή προς την Παύλου Μελά και εξαφανίζεται ενώ η μηχανή φεύγει προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου. 
Αστυνομία και Αντιτρομοκρατική να υπήρχε και δεύτερη μοτοσικλέτα, επίσης με δυο επιβαίνοντες, στην ομάδα υποστήριξης. 



Εκτός από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, η πρεσβεία του Ισραήλ άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, η αστυνομία «σαρώνει» και τον περιφερειακό του Γαλατσίου και την ευρύτερη περιοχή, απ’ όπου εκτιμάται πως διέφυγε η μοτοσικλέτα από την οποία προήλθαν οι πυροβολισμοί. 

Αυτόπτης μάρτυρας: Άδειασαν μια γεμιστήρα


Απέναντι από την πρεσβεία του Ισραήλ υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων, στη συμβολή της Κηφισίας με την Κατεχάκη, που μένει ανοιχτό και τη νύχτα. Έτσι έγινε και απόψε. Εργαζόμενος στο βενζινάδικο είπε πως άκουσε δυο ριπές και πίστεψε πως κάτι είχε γίνει στην υπόγεια διάβαση. 

Ήταν 03:00 ακριβώς. «Δεν είδα τίποτα, αλλά ένας αστυνομικός μου είπε πως ήταν δυο μηχανάκια με τέσσερα άτομα» είπε και εκτίμησε πως «πρέπει να άδειασαν σίγουρα μια γεμιστήρα. Μετά είδα τους αστυνομικούς να μιλούν στους ασυρμάτους και σε 10 λεπτά γέμισε ο τόπος αστυνομία και Αντιτρομοκρατική». 



Η ΟΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας


Η πρώτη εκτίμηση των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής είναι πως δεν αποκλείεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η τρομοκρατική οργάνωση που έχει αναλάβει τόσο την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όσο και για εκείνη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού με ρουκετοβόλο RPG. 

Στην επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη οι δράστες ήταν πέντε αλλά έφτασαν πεζή στο σημείο. Τώρα, χρησιμοποίησαν μηχανές και αυτοκίνητο και δεν αποκλείεται να ήταν πάλι πέντε, σε περίπτωση που υπήρχε στο αυτοκίνητο μόνο ο οδηγός. 

Η ΟΛΑ φαίνεται πως θέλει να... μοιάσει στον Επαναστατικό Αγώνα, ο οποίος όμως αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της. Η πρακτική των επιθέσεων της ΟΛΑ, όμως, κυρίως στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζει με τις επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα και αυτό δεν περνά απαρατήρητο. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom