Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εσπασαν αναχώματα στον Εβρο - Εκκενώνεται το χωριό Ορμένιο (φωτο)


Την άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, στον οικισμό του Ορμενίου, αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος, την Παρασκευή το πρωί, από τη μεγάλη πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τι διαστάσεις θα λάβει το πλημμυρικοό φαινόμενο, μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όπως συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, η στάθμη του νερού, σε όλος το μήκος του ποταμού Έβρου, συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά πάνω από τα έξι μέτρα, θέτοντας ολόκληρο το μηχανισμό της Περιφέρειας σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ελεγχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος καταστροφών εντός κατοικημένων περιοχών.

Ο κ. Πέτροβιτς επισήμανε ακόμα, όπως αναφέρει το newsit.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι ν' αποτραπεί οπουδήποτε ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από τυχόν πλημμύρες σε οικισμούς. «Για το λόγο αυτό, παρακολουθούμε ολόκληρο το 24ωρο τα αναχώματα, ώστε να παρέμβουμε άμεσα, όταν και όποτε υπάρξει ανάγκη», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη το μεσημέρι πολλές περιοχές του Έβρου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο, ενημερώνοντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται κοντά στις κοίτες των ποταμών Έβρου και Άρδα.
http://www.attacktv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom