Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου


Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ'εξακολούθηση και απείθεια κατ' εξακολούθηση ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σε βάρος των δημάρχων των Δήμων Χαλανδρίου,Σίμου Ρούσσου και Ζωγράφου,Τίνας Καφατσάκη, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Η δίωξη σε βάρος των δύο δημάρχων, που αφορά τα αδικήματά της
απείθειας κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η κ. Νταγιάντα είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά από στοιχεία που είχε αποστείλει στην Δικαιοσύνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Aρμόδιος πταισματοδίκης θα καλέσει σε απολογία τους δύο δημάρχους,οι οποίοι κινδυνεύουν ακόμα και με παύση από τα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο φάκελο του υπουργού περιλαμβάνονταν οι εκθέσεις άρνησης έλεγχου που είχαν συντάξει οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και για τους δημάρχους Ρέντη- Νίκαιας, Λάρισας και Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom