Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση παίζει κυριολεκτικά με τη φωτιά


του Αντρέα Μαραθιά
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η στάση των αρμόδιων αρχών απέναντι στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, ο οποίος εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε απεργία πείνας και αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δυστυχώς φαίνεται ότι θέλει "αίμα" στους δρόμους. Μια πιθανή ακόμη και επιπλοκή της υγείας του Ν.Ρωμανού πάνω στη επέτειο δολοφονίας του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου μπορεί να ανάψει την σπίθα για να καεί η Αθήνα, με ή χωρίς προβοκάτορες.


Σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που έρχεται 3ο Μνημόνιο επί της ουσίας και η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως πλειοψηφίες για να περάσει από τη Βουλή τον Προϋπολογισμό, τα νέα μέτρα και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γιατί είναι προφανές ότι ορισμένοι μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ποντάρουν στο φόβο και την τρομοκρατία όχι μόνο των πολιτών αλλά και των ίδιων των βουλευτών τους γιατί πως αλλιώς θα περάσουν τον κάβο, πάντα για λόγους εθνικής ανάγκης.

Οι ανακοινώσεις και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό είναι δεκάδες από όλο το φάσμα της αριστεράς, εντός και εκτός Βουλής.

Θα σταθώ όμως στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία όπως παλαιότερα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κυβερνώσα νεολαία» ή πλέον «συγκυβερνώσα νεολαία» (…μαζί με την ΟΝΝΕΔ) ή ακόμη και «νεολαία του Μνημονίου», η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«O Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην εικοστή μέρα της απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη στέρηση του δικαιώματος στη μόρφωση.

Δεν πρόκειται για ένα κομματικό ζήτημα, αλλά για μια υπόθεση με έντονα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που ανάλογα με την εξέλιξή της θα στιγματίσει την κοινωνία μας.

Για το δικαιϊκό μας σύστημα, η ποινή δεν πρέπει να είναι μέσο εξόντωσης, αλλά μέσο αποτροπής του εγκλήματος, και συμμόρφωσης του δράστη για την υγιή επανένταξή του στην κοινωνία.

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει τη χορήγηση αδειών για σπουδές σε κρατούμενους, με τόσο περίπλοκο τρόπο, που ουσιαστικά θα εφαρμοστεί ελάχιστες φορές. Έτσι παραβιάζεται ευθέως το άρθρο 2 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που κατοχυρώνει για όλους το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σε μια ανθρώπινη κοινωνία δεν πρέπει να επικαλούμαστε νομικές διατάξεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για να αποδείξουμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μόρφωση.

Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να υπερβεί άμεσα τις αγκυλώσεις της και να απαγκιστρωθεί από τις διαφορετικές ερμηνείες του νόμου.

Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια, να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη και να δώσει ΤΩΡΑ την άδεια σπουδών στους δυο κρατουμένους.

«Η παιδεία κι η αρετή οδηγούν τον άνθρωπο σε ζωή τίμια» (Αριστοτέλης)».

Το Μέγαρο Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη οφείλουν να ακούσουν τη νέα γενιά. Πόσο μάλλον των νεολαιών τους. Διαφορετικά πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες και τότε καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να σώσει εαυτούς και τη χώρα.
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε!Αφήστε ελεύθερο το "παιδί".Στο κάτω-κάτω τι έκανε;Μια ένοπλη ληστεία έκανε!

Read more: Go to TOP and Bottom