Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Δυο σπάνιες Συναυλίες Υψηλής Ποιότητας με τρεις Συμπεριληπτικές Χορωδίες από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα στο Καρποχώρι και την Καρδίτσα (φωτο)


Στην κεντρική Πλατεία Καρποχωρίου και στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας 
ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚAN ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα και σε ένα ιδιαίτερα ζεστό περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  δύο σπάνιες διεθνείς μουσικές βραδιές αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 το βράδυ   στην Κεντρική Πλατεία Καρποχωρίου και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Μπροστά σε  θερμά  ακροατήρια υλοποιήθηκαν με επιτυχία  δύο  μοναδικές διεθνείς συναυλίες, αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με τρείς Χορωδίες από την καρδιά της  Ευρώπης το Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα και την καρδιά της Ελλάδος, Καρδίτσα.

Ο νομός Καρδίτσας, η Θεσσαλία και η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά αποτέλεσε το επίκεντρο της διεθνούς μουσικοχορωδιακής ζωής, το οποίο και φέτος έχει το μοναδικό προνόμιο του αφιερώματος στην Ευρωπαϊκή Χορωδιακή Συμπερίληψη.

Η Γαλλική Χορωδία "Vue d Ensemble" υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Maya Loeffler από το Στρασβούργο ερμήνευσε ένα από τα κορυφαία Γαλλικά τραγούδια της Edith Piaf  "La vie en rose", με την συμμετοχή στο ρεφραίν ακόμη δύο Χορωδιών, την Χορωδία των Τιράνων ¨Syri Blu¨ υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου και τ. Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανικής κυβέρνησης Μπερίσα, Suzana Turku και της Ελληνικής Χορωδίας Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. 

Οι τρείς Χορωδίες ερμήνευσαν εξαιρετικά ως κοινά χορωδιακά έργα, τα διάσημα έργα ¨Αθήνα¨ και "Παιδιά του Πειραιά" (Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού 1960) του μεγάλου συνθέτη και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι, κερδίζοντας επάξια το ζεστό χειροκρότημα από το  κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες.

Η Ελληνική Μουσική με πολύ γνωστά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά τραγούδια εναρμονίστηκε με αθάνατα τραγούδια της Γαλλικής Μουσικής και εξαιρετικά τραγούδια της Αλβανικής μουσικής κουλτούρας.

Τρεις Συμπεριληπτικές Χορωδίες με χορωδούς με και χωρίς προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος VIC, βρέθηκαν στην Ελλάδα, στην Θεσσαλία, στο Νομό Καρδίτσας  στο Καρποχώρι του Δήμου Σοφάδων και στην πόλη της Καρδίτσας σε μια σπάνια χορωδιακή πανδαισία, που συνδύασε άψογα τις μουσικές κουλτούρες των τριών χωρών.

Επίσης ,πραγματοποιήθηκε στο  πενθήμερο  από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη,  με πρωτοβουλια  του Νίκου Ευθυμιάδη  ένα ενδιαφέρον σεμινάριο -  workshop Διεύθυνσης Χορωδίας δωρεάν για  νέους Μαέστρους, διευθυντές Χορωδιών με την τυφλή Γαλλίδα Μαέστρο της Γαλλικής Χορωδίας του Στρασβούργου Μaya Loeffler στο Ωδείο Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιαδης, πάνω στο τραγούδι της Εdit Piaf " La vie en Rose".

Εδώ και δύο χρόνια ο Νίκος Ευθυμιάδης πρωτοστατεί στη δημιουργία Συμπεριληπτικής Χορωδίας με τυφλούς στην Ελλάδα, που έχει ήδη μια πλούσια δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με Χορωδούς - μέλη από όλη την Ελλάδα.

Η  συναυλία στο Καρποχώρι έγινε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Σοφάδων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και στο πλαίσιο του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτησαν στην αρχή ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Ευάγγελος Τσουκνίδας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάκης Καρακαξάς.

Η  συναυλία της Καρδίτσας έγινε με την συνεργασία  του Δήμου Καρδίτσας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας  και προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Μουταρέλος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom