Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

«Πάρτι» κερδών από τους κλινικάρχες - Χρεώνουν καταχρηστικά τους ασθενείς αποθρασυμένοι από την εμπορευματοποίηση της Υγείας (βίντεο)


Υπερχρεώσεις ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ καταγράφει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη. Μια από τις «μη νόμιμες» πρακτικές που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικοί όμιλοι -η κορυφή του παγόβουνου της μετατροπής της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα- είναι να παρέχουν ακριβότερα δωμάτια στους ασθενείς. 

Για παράδειγμα, μπορεί ένας ασθενής να ζητάει τετράκλινο και να τον βάζουν σε τρίκλινο, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.

Η σχετική έκθεση, που επιρρίπτει ευθύνες και στον ΕΟΠΥΥ ότι δεν ενημερώνει τους ασφαλισμένους, δεν ασκεί ελέγχους σχετικά με την κοστολόγηση και δεν ζητάει από τους ιδιώτες «παρόχους» τα ποσά που ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι χρεώθηκαν καταχρηστικά ή απαιτήθηκαν παρανόμως από τους ασφαλισμένους, συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, καταγγέλλοντας ως βασική αιτία την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οδηγώντας τους ασθενείς ως πελάτες στα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας, όταν οι δημόσιες δομές είναι διαλυμένες και οι υπηρεσίες τους εμπορευματοποιούνται όλο και περισσότερο.

Το πόρισμα του Συνηγόρου επιβεβαιώνει το «πάρτι» που γίνεται στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, επισήμανε, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώνεται πως ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τους όρους αγοράς στις παροχές από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας. 

Επιβεβαιώνει ακόμα ότι όσο συρρικνώνονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, τόσο γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει αδρά για τις παροχές Υγείας, τις οποίες θα έπρεπε να απολαμβάνει δωρεάν.

Υπενθύμισε ότι το πόρισμα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ζήσαμε «και την περίοδο της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τους εκβιασμούς των ιδιωτών, διπλασίασε τις αμοιβές τους για τα κρεβάτια ΜΕΘ και τις τιμές νοσηλείας. 

Οι ασθενείς δεν πληρώνουν έτσι κι αλλιώς μέσω των Ταμείων τους, δεν πληρώνουν τη συμμετοχή στους στα φάρμακα που συνεχώς αυξάνονται; Δεν πληρώνουν για εργαστηριακές εξετάσεις και για τα νοσήλια; Δεν τα ξέρετε αυτά», ανέφερε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. 

«Το ίδιο γίνεται και στην Ενέργεια, τα τρόφιμα και το νερό, αυξάνονται και μετά αναρωτιόμαστε ποιος φταίει, τι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν κ.ά. όταν είναι γνωστό πως στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επιδόθηκαν για άλλη μία φορά σε ένα σόου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τινάζοντας τη συνεδρίαση στον αέρα, γεγονός που κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, ο οποίος και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom