Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η κυβέρνηση ΝΑΤΟ-«πελατών» ανακοίνωσε και τέταρτη φρεγάτα Belharra!


Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΝΑΤΟ-«πελάτης» στα ευρωατλαντικά σχέδια. Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι μόλις τον Ιούλιο ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας σαν να είναι «ταμίας» του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε στρατιωτικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ για λογαριασμό των «γερακιών» του πολέμου!

Την ίδια στιγμή είναι αυτός που πλειοδοτεί με δουλική υπερηφάνεια για την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια της συμμαχίας, κορδώνεται και αυτοθαυμάζεται επειδή υπερκάλυψε κατά πολύ τη νόρμα του 2% του ετήσιου ΑΕΠ που έχει θέσει το ΝΑΤΟ.

Έτσι, λοιπόν, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η «χαρμόσυνη» είδηση (έτσι παρουσιάζεται από πολλά κυρίαρχα ΜΜΕ) πως η Ελλάδα θα πάρει και τέταρτη φρεγάτα τύπου Belharra! Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας τύπου Belharra «ΝΕΑΡΧΟΣ» που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, τον οποίο συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την ομιλία του ο Ν. Δένδιας από το κατάστρωμα της Belharra, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει και τέταρτη φρεγάτα Belharra. 

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό» δήλωσε. 

Και πρόσθεσε: «Οι φρεγάτες αυτές θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν τον πύραυλο SCALP NAVAL. Ίσως τον πιο προηγμένο πύραυλο cruise, που μπορεί να πλήττει στόχους στρατηγικής σημασίας σε μεγάλες αποστάσεις (άνω των 1000 χλμ) και με μεγάλη ακρίβεια».

Οι πολεμικές αυτές «επενδύσεις» δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις «ανάγκες» της αγοράς όπλων αλλά και τα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή μας. Παράλληλα, οι κυβερνώντες βάζουν τη χώρα και τον λαό της σε τεράστιες περιπέτειες και κινδύνους, βαθαίνοντας την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας.

Πανηγυρίζει o Mητσοτάκης

Την εξαγορά τέταρτης φρεγάτας «Belharra» ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Ιντερνέτ και ο πρωθυπουργός πανηγυρίζοντας ότι «έτσι γίνεται πράξη το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που εξαρχής είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η δαπάνη της νέας αγοράς έχει προϋπολογιστεί κατά τρόπο που δεν διαταράσσει τη δημοσιονομική μας συνέπεια», προσθέτει ο Κ. Μητσοτάκης, επικαλούμενος την ανάγκη της θωράκισης της χώρας. 

Την ίδια ώρα με την προμήθεια της τέταρτης φρεγάτας, πάντως, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν κάτω από το βάρος των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, στα σχολεία κλείνουν τμήματα για να μη γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων, κοστίζει στον ελληνικό λαό 500.000 ευρώ την ημέρα!

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom